Home/Actueel / Nieuws/   Herontwikkeling centrumgebied Honselersdijk

Herontwikkeling centrumgebied Honselersdijk

Publicatiedatum: maandag, 12 juli 2021

Het centrum van Honselersdijk wordt herontwikkeld. Hiermee krijgt het gebied een nieuwe impuls. Basisschool De Hoeksteen, ondernemers en andere organisaties realiseren een ‘Huis van de Buurt’ in een nieuwe ruimte die tegen basisschool De Hoeksteen aan wordt gebouwd. Ook het huidige parkeerterrein wordt anders ingericht, zodat er onder andere meer ruimte is voor activiteiten. Om ruimte te maken voor dit plan werd in 2017 de voormalige Voorhofkerk al gesloopt. De voormalige pastorie (Fazantlaan 8) is nog enkele jaren in gebruik geweest als tijdelijke woning. Vorige week is ook dit pand gesloopt. Met deze sloop zetten we een belangrijke stap voor de herontwikkeling van het centrum van Honselersdijk.

Huis van de buurt

Het ‘Huis van de Buurt’ wordt tegen de bestaande basisschool de Hoeksteen aangebouwd. In dit pand in Honselersdijk komt een breed aanbod aan activiteiten voor zowel kwetsbare inwoners van Honselersdijk, als voor de actieve inwoners, waardoor beide groepen meer en makkelijk met elkaar in contact komen. Als u vragen heeft over het ‘Huis van de Buurt’ kunt u mailen naar huisvandebuurthonselersdijk@GemeenteWestland.nl

Na de zomervakantie wordt het plan met de betrokken participatiegroep uit Honselersdijk besproken. Daarna start de bestemmingsplanprocedure.