Home/Actueel / Nieuws/   Inzamelingsactie gedupeerden vernielingen Beukenhage 's-Gravenzande

Inzamelingsactie gedupeerden vernielingen Beukenhage 's-Gravenzande

Publicatiedatum: maandag, 12 juli 2021

Vorige week zijn in ’s-Gravenzande vernielingen aangericht op de begraafplaats Beukenhage. Hierbij zijn ruim 100 graven vernield. Het is mooi om te zien hoe de inwoners van ’s-Gravenzande direct klaarstonden om elkaar te helpen. Eén van hen is Janine Berkel en ook zij is zeer begaan met de gedupeerden van de vernielde graven. Zelf heeft ze ook familieleden liggen op de begraafplaats, maar die graven zijn onaangeroerd gebleven. “Toen ik al die ellende zag, wilde ik graag iets doen voor de gedupeerden, zodoende heb ik een inzamelingsactie opgezet. Het is mooi om te zien dat we het streefbedrag van 10.000 al binnen een week hebben opgehaald. Natuurlijk hopen we dat dit nog meer wordt en dat we op deze manier de gedupeerden een steuntje in de rug kunnen bieden. Er gaat stiekem best veel werk in zitten maar het voelt goed om straks iets te kunnen betekenen voor de gedupeerden.” Wilt u ook iets bijdragen, dat kan hier: Restauratie graven 's-Gravenzande (getfunded.nl)

Verdachten

Afgelopen donderdag heeft de politie twee minderjarige jongens aangehouden. Dankzij de informatie die door inwoners met de politie werd gedeeld, kwam het onderzoek in een stroomversnelling. “Het onderzoeksteam is dankbaar voor het aantal tips en buurtbewoners die hebben meegedacht”, laat een woordvoerder van de politie weten. “Mooi dat de politie, mede dankzij tips van buurtbewoners, zo snel aanhoudingen heeft kunnen verrichten”, vult burgemeester Bouke Arends aan.

De gemeente is druk bezig met het inventariseren van de schades. Alle schademeldingen worden door de gemeente verzameld en gemeld bij de politie. Bent u zelf slachtoffer van deze vernielingen? Meld dan hier uw schade.