Home/Actueel / Nieuws/   Subsidie voor betaalbare woningen in Monster

Subsidie voor betaalbare woningen in Monster

Publicatiedatum: vrijdag, 9 juli 2021
illustratie van woning die met subsidie gebouwd wordt

Het nieuwbouwplan op de plek van het voormalige gemeentekantoor Monster krijgt €190.000 subsidie van de provincie Zuid-Holland. Met deze subsidie stimuleert de provincie de Westlandse plannen voor de bouw van meer betaalbare huurwoningen. De gemeente Westland deed de subsidieaanvraag voor de ‘knelpuntenpot sociale- en middenhuur’ in april van dit jaar. Het gaat om een bedrag van € 5.000,- per woning.

Wethouder Ben van der Stee (Wonen): “We zijn blij dat met deze subsidie de realisatie van 40 betaalbare woningen in Monster weer een stap dichterbij is en dat de provincie op deze wijze meewerkt aan de realisatie van onze woonvisie.”

Het project, dat bestaat uit 32 sociale huurwoningen, zes middenhuur-woningen en twee goedkope koopwoningen, ontvangt in totaal € 190.000,- aan subsidie. De meeste woningen zijn bestemd voor senioren en een aantal voor starters. De bijdrage van de provincie geldt voor de huurwoningen.

Voortgang project

Het project is onderdeel van de vorig jaar vastgestelde centrumvisie Monster en de Woonvisie Westland 2020-2030. Het voormalige gemeentehuis is vorig jaar gesloopt. Gemeente Westland is nu bezig met de voorbereidingen voor het wijzigen van het bestemmingsplan en de verkoop van de locatie.

Wethouder Cobie Gardien (Planontwikkeling): “Nieuwbouw op de plek van het voormalige gemeentehuis is belangrijk voor de centrumontwikkeling van Monster. Deze subsidie helpt om snel meer betaalbare woningen te realiseren op een heel mooie locatie.”