Home/Actueel / Nieuws/   Buslijn 31 wordt omgeleid vanwege trillingshinder Monster

Buslijn 31 wordt omgeleid vanwege trillingshinder Monster

Publicatiedatum: vrijdag, 6 augustus 2021

Vanaf 29 augustus gaat buslijn 31 een andere route rijden. Dat is de uitkomst van het overleg tussen de gemeente, Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) en vervoerder EBS. De routewijziging is de beste manier om de trillingshinder, waar bewoners in sommige straten van Monster mee kampen, tegen te gaan. De omleiding geldt in eerste instantie voor een aantal maanden. Als blijkt dat de aanpassing inderdaad de gewenste effecten heeft, kan de omleiding definitief worden.

De haltes Acaciastraat, Duinstraat, Taets van Amerongenstraat en Emmastraat Monster komen voor lijn 31 in deze periode te vervallen. Lijn 31 zal in plaats van bij deze haltes dan stoppen bij een nieuwe tijdelijke halte op de Molenweg (ter hoogte van de Madeweg), aan de Burgemeester Kampschoërstraat en aan de Vlotlaan.

Lijn 34 blijft wel door Monster rijden. Deze rijdt minder frequent (2 keer per uur). Deze lijn kan gebruikt worden door reizigers die niet naar de nieuwe haltes van lijn 31 kunnen of willen lopen/fietsen. Reizigers kunnen in de Emmastraat overstappen op lijn 31 of op lijn 456.   

Bewoners van verschillende straten in Monster, zoals de Hortensiastraat, Larixlaan en de Acaciastraat hebben last van trillingshinder sinds nieuwe bussen van EBS door hun straat reden. Trillingsmetingen wezen uit dat trillingen binnen de normen bleven, maar vanwege de ervaren overlast heeft de gemeente toch verschillende maatregelen genomen. Zo zijn bijvoorbeeld oneffenheden uit het wegdek gehaald, werden aanpassingen aan de vering van de bus onderzocht en is bekeken of het asfalteren van de weg zou helpen. Duidelijk werd dat het omleiden van de bus de beste manier is om het probleem aan te pakken.

Verkeerswethouder Pieter Varekamp: “Bewoners van deze straten hebben veel last van trillingen door de bus. We hebben met EBS bekeken hoe we dat konden verhelpen en deze omleiding kwam als beste oplossing uit de bus. Ik ben blij dat we met EBS nu deze maatregel kunnen nemen. Dat is belangrijk voor al die mensen, die straks hopelijk weer een heel stuk prettiger in hun huis wonen”. Varekamp houdt nog wel een slag om de arm. “Na een paar maanden kijken we of de omleiding van bus 31 de problemen ook echt oplost, maar daar heb ik goede hoop op.”, aldus de wethouder.