Home/Actueel / Nieuws/   Korter aanvraagproces nieuwe laadpalen

Korter aanvraagproces nieuwe laadpalen

Publicatiedatum: dinsdag, 31 augustus 2021
elektische auto aan het opladen

Steeds meer Westlanders kiezen voor een elektrische auto. Als gemeente vinden we dit een goede ontwikkeling, omdat elektrische auto’s zorgen voor een schonere lucht. Meer elektrische auto’s zorgt voor meer behoefte aan oplaadpunten. Op dit moment duurt het erg lang voordat we als gemeente een nieuwe laadpaal kunnen plaatsen. Dat komt doordat we voor elke afzonderlijke aanvraag een formeel besluit moeten nemen. Met de Plankaart openbaar opladen verkorten we het aanvraagproces. Op deze kaart staan alle mogelijke, toekomstige locaties van nieuwe laadpalen. Komt er in de toekomst een aanvraag binnen voor een nieuwe laadpaal, dan hebben we de locaties alvast gereserveerd en kunnen we sneller overgaan tot plaatsing.

We horen graag uw mening

Voordat we een besluit nemen over de Plankaart openbaar opladen, horen we graag uw mening. U kunt tot maandag 27 september 2021 reageren op de conceptkaart voor Wateringen en Kwintsheul. Later dit jaar volgen de kaarten voor de andere dorpen in gemeente Westland.

Uw opmerkingen en suggesties nemen we mee bij het opstellen van de definitieve kaart. Dit betekent niet dat we alle reacties letterlijk overnemen, maar wel dat we bekijken of we de kaart moeten aanpassen naar aanleiding van uw reactie. Vervolgens nemen we een verkeersbesluit. Tegen het verkeersbesluit kunt u eventueel bezwaar maken.