Home/Actueel / Nieuws/   Stem op Westland als ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’

Stem op Westland als ‘Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland’

Publicatiedatum: dinsdag, 10 augustus 2021

Westland doet mee aan de verkiezing Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland, voor mensen met een beperking of chronische ziekte! Hiermee maken we kans op de titel #MeestToegankelijkeGemeente. We staan inmiddels al in de top 12 en gaan nu voor een plaats in de top 5. Brengt u ook uw stem op de gemeente Westland uit? Doe dit dan voor 30 augustus op: www.meesttoegankelijkegemeente.nl

Gelijkwaardig

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) heeft deze landelijke wedstrijd in het leven geroepen om gemeenten te stimuleren de toegankelijkheid te verbeteren, want iedereen moet mee kunnen doen, ook mensen met een beperking of chronische ziekte. De gemeente Westland en andere lokale partijen zet zich hier al jaren voor in.

Vele Westlandse initiatieven

Ook op dit moment zijn er in Westland talloze projecten waarin toegankelijkheid nog steeds de volle aandacht heeft. Zo heeft het Platform Gehandicapten Westland, in samenwerking met Vitis Welzijn en de gemeente de wijkcentra toegankelijker gemaakt. Het keurmerk Westland Drempelvrij stimuleert ondernemers gebouwen toegankelijker te maken. Strandopgang Strandweg in Ter Heijde beschikt over extra voorzieningen, waardoor iedereen kan genieten van het Westlandse strand. De gemeente heeft de afgelopen jaren ook hard gewerkt aan digitale toegankelijkheid. Wethouder Vreugdenhil en het Platform Gehandicapten Westland vertellen er alles over in dit filmpje.

Is Westland de Meest Toegankelijke Gemeente van Nederland? - YouTube

Doe ook mee en beoordeel onze gemeente op: www.meesttoegankelijkegemeente.nl