Home/Actueel / Nieuws/   Lopend of fietsen naar school - 'Schoolbrengweek'

Lopend of fietsen naar school - 'Schoolbrengweek'

Publicatiedatum: vrijdag, 10 september 2021
Wethouder met kinderen in gesprek

De scholen zijn weer begonnen. Na een periode van veel thuisonderwijs wordt er weer volop op school lesgegeven. Maar hoe ga je naar school? Tijdens de ‘Schoolbrengweek’, die maandag 13 september start, worden leerlingen in het basisonderwijs en hun ouders opgeroepen om zoveel mogelijk lopend of met de fiets naar school te gaan. Dat is niet alleen veiliger dan met de auto, het heeft ook nog een hoop andere voordelen.

Gezond, veilig, duurzaam en vooral leuk

Veel ouders en kinderen gaan al vaak lopend of op de fiets naar school. Hiermee leveren zij een bijdrage aan de verkeersveiligheid van henzelf, anderen en de schoolomgeving. Het lopen en fietsen heeft daarnaast nog meer voordelen, het is gezond en beter voor het milieu. Bovendien maak je nog eens iets mee als je lopend of fietsend naar school gaat.  

Verkeerswethouder Pieter Varekamp: “Ik hou van auto’s, maar kinderen lopend of fietsend naar school brengen zorgt voor een veel betere verkeersveiligheid bij de scholen. En zoals we deze week leren, is het ook veel leuker en gezonder.

SCHOOL op SEEF

De Schoolbrengweek is een onderdeel van het programma SCHOOL op SEEF. In dat programma werken alle gemeenten in de regio Zuid-Holland, en een groot aantal scholen met steun van het Regionaal Ondersteuningsbureau Verkeersveiligheid (ROV) Zuid-Holland samen aan goede verkeerseducatie op school, en een veilige infrastructuur op de schoolroutes en in de schoolomgeving. De gemeente Westland ondersteunt het programma en de Schoolbrengweek.

Maak een punt van nul

SCHOOL op SEEF en de Schoolbrengweek maken onderdeel uit van de aanpak “Maak een punt van nul”. Met deze aanpak wil het ROV samen met alle gemeenten en zijn overige partners verkeersveilig gedrag tot norm maken in Zuid-Holland. Want ieder slachtoffer is er één te veel en ongelukken hebben meestal met onveilig gedrag te maken. Verkeersveilig gedrag rond scholen krijgt hierbij deze maand extra aandacht, want september is de maand van de veilige schoolomgeving.

Meer weten?

Kijk op www.schoolopseef.nl  of op  www.maakeenpuntvannul.nl/themamaand