Home/Actueel / Nieuws/   Wegafsluiting Nieuweweg Honselersdijk

Wegafsluiting Nieuweweg Honselersdijk

Publicatiedatum: vrijdag, 17 september 2021

Vanaf maandag 20 september starten er werkzaamheden aan de Nieuweweg in Honselersdijk ter hoogte van huisnummer 3 (tegenover in/uitrit Diesel Service West).
Er wordt een betonnen brug aangelegd en ca. 26m damwand vervangen. Ook wordt een bestaande damwand over een lengte van 2 x 15m opgehoogd en de weg over een lengte van ca. 65m aangepast.

De werkzaamheden duren van maandag 20 september 2021 t/m vrijdag 18 februari 2022. Tijdens deze periode is er in ieder geval een halve rijbaan afzetting. Dit houdt in dat doorgang van het verkeer met verkeerslichten is geregeld. Houd rekening met een vertraging. Het bedrijf DSW is nog wel bereikbaar, maar alleen vanaf de Rolpaal zijde. Er zijn drie momenten in de planning waarop de weg voor alle verkeer wordt afgesloten. Het verkeer wordt dan omgeleid met borden over de Dijkweg en Burgemeester Elsenweg (N213)/Rolpaal.

Geplande afsluitingen

  • Maandag 20 september t/m zondag 10 oktober: afsluiting doorgaand verkeer Nieuweweg
  • Maandag 11 oktober t/m vrijdag 26 november: halve rijbaan afzetting
  • Zaterdag 27 november t/m zondag 12 december: afsluiting doorgaand verkeer Nieuweweg
  • Maandag 13 december t/m zondag 9 januari: halve rijbaan afzetting
  • Maandag 10 januari t/m vrijdag 18 februari: afsluiting doorgaand verkeer Nieuweweg

Openbaar vervoer

In de periodes vanaf 20 september t/m 10 oktober, 27 november t/m 12 december en 10 januari t/m 18 februari, wanneer de weg volledig is afgesloten, wordt ook de busroute van buslijn R456 omgeleid. Hierbij komen de haltes Hofstraat en Veilingweg te vervallen. Er wordt dan een extra tijdelijke halte op het terrein van Royal FloraHolland geplaatst nabij de Hofstraat t.h.v. de ingang naar de Strijplaan.

Meer informatie

Bekijk hier meer informatie over de werkzaamheden en de omleidingen.