Home/Actueel / Nieuws/   Westlandse Open Monumentendag 2021

Westlandse Open Monumentendag 2021

Publicatiedatum: dinsdag, 7 september 2021
de Bongaard

Zaterdag 11 september is het Open Monumentendag. Ook in Westland openen ruim 40 monumenten op deze dag, en een aantal ook op zondag 12 september, hun deuren voor publiek.In Westland sluiten we aan bij het landelijke thema ‘Mijn monument is jouw monument’. Met dit thema is het doel om een zo breed mogelijk publiek te bereiken en hen kennis te laten maken met het bijzondere culturele erfgoed in Westland. Monumenten zijn voor iedereen. Vele vrijwilligers staan voor u klaar om u de monumenten te laten zien. Iedereen moet zich welkom voelen om de geschiedenis van onze leefomgeving te horen, te zien en te bewonderen.

Wethouder Vreugdenhil (cultuur en erfgoed) opent op vrijdagavond 10 september officieel de Westlandse Open Monumentendag 2021 in het Rijksmonument Sint Lambertuskerkje in Heenweg. Dit zal hij doen door symbolisch de monumentensleutel te overhandigen aan de voorzitter van Stichting Monumentaal Westland, Gerard Witkamp.

Tijdens de Open monumentendag(-en) wordt rekening gehouden met de geldende coronamaatregen. Zo worden er op sommige locaties nog geen rondleidingen gegeven of zijn activiteiten wat aangepast. Er zijn dit jaar geen wandeltochten onder begeleiding van een gids, maar zelf een wandel- of fietstocht maken langs een aantal monumenten dat kan gewoon.

De fiets -en wandelroutes zijn te verkrijgen bij bibliotheken, het gemeentehuis en bij diverse lokale winkels of zijn te downloaden op de website van Monumentaal Westland. De deelnemende monumenten in Westland zijn tijdens de Open Monumentendag op 11 en een aantal ook op 12 september vrij toegankelijk voor publiek.

Kijk voor het overzicht van de deelnemende monumenten, openingstijden, het programma en de diverse activiteiten of voor het downloaden van een wandeltocht op www.monumentaalwestland.nl