Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor twee bestuursleden Liers Sport Overleg (LSO)

WestlandStek voor twee bestuursleden Liers Sport Overleg (LSO)

Publicatiedatum: vrijdag, 3 september 2021
Heren Dekker en Kesselaar met wethouder Vreugdenhil

Op vrijdag 3 september hebben de heer L.J.C. (Lodewijk) Kesselaar en de heer A.G.M. (Adriaan) Dekker uit De Lier een WestlandStek ontvangen van wethouder Piet Vreugdenhil. De heren Dekker en Kesselaar hebben zich gedurende 25 jaar ingezet voor het Liers Sport Overleg (LSO) en de sportmarathon.

LSO is een samenwerkingsverband van de Lierse sportverenigingen en behartigt de belangen bij onder andere de gemeente, de sporthalvertegenwoordigers, de scholen en de middenstand. Sinds de oprichting van het LSO in 1995 is de sportmarathon, onderdeel van het LSO twee keer per jaar georganiseerd met medewerking van vrijwilligers. 

Lodewijk Kesselaar is medeoprichter en 25 jaar voorzitter geweest van het LSO. Van 2010 tot 2014 zat hij in de denktank van de Westlandse Sportprijzen. Adriaan Dekker zat 25 jaar in de organisatie van het LSO, waarvan 20 jaar als penningmeester. Daarnaast zat hij van 2014 tot 2018 in de denktank van de Westlandse Sportprijzen. Met deze vrijwillige inzet hebben de heer Dekker en de heer Kesselaar jarenlang bijgedragen aan een gezond sportklimaat voor de Lierse gemeenschap en daarbuiten. 

WestlandStek

De WestlandStek wordt toegekend aan personen die zich gedurende een aaneengesloten periode van minimaal 12,5 jaar op bijzondere wijze hebben ingezet voor een organisatie/vereniging in de gemeente Westland en/of haar rechtsvoorgangers op kerkelijk, cultureel, sociaal, maatschappelijk of sportief gebied. Of als blijk van waardering voor een uitzonderlijke prestatie op het gebied van sport en/of cultuur, zoals het behalen van een Europees, wereld- of Olympisch kampioenschap van een inwoner van de gemeente Westland.