Home/Actueel / Nieuws/   Een gezond ontbijt en leuke gesprekken aan tafel tijdens het Nationaal Schoolontbijt in Westland

Een gezond ontbijt en leuke gesprekken aan tafel tijdens het Nationaal Schoolontbijt in Westland

Publicatiedatum: donderdag, 4 november 2021
Wethouder Vreugdenhil tijdens het Nationaal Schoolontbijt 2021.

In de 19e ontbijtweek van het Nationaal Schoolontbijt van 1 t/m 5 november schoven kinderen in heel Nederland op school aan tafel voor een gezond ontbijt en een les over de beste start van de dag. Het belang van een gezond begin van de dag werd onder de aandacht gebracht met als missie een gezond ontbijt, elke dag en voor ieder kind. Het thema van dit jaar: ‘Altijd een gezond ontbijt, voor ieder kind’.

De burgemeester en wethouders van Westland bezochten dit jaar een aantal deelnemende basisscholen. Samen met de kinderen ontbeten ze gezellig in de klas en maakten van het ontbijt een feestje. Tijdens het ontbijt gingen de collegeleden met de kinderen in gesprek om ze op een feestelijke manier te leren hoe belangrijk het is om elke dag gezond te ontbijten. Bij het ontbijtfeestje brachten ze Tommies mee als cadeau. 

Het Nationaal Schoolontbijt is een landelijk ontbijtevenement. In de ontbijtweek eten zo’n 500.000 kinderen op basisscholen, kinderopvanglocaties en brugklassen samen een gezond ontbijt. 

In de WestlandReport uitzending van 3 november werd aandacht besteed aan de bezoeken van de burgemeester en wethouders aan verschillende deelnemende basisscholen.