Home/Actueel / Nieuws/   Geannuleerd: Anjerconcert militair muziekkorps Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Geannuleerd: Anjerconcert militair muziekkorps Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers

Publicatiedatum: dinsdag, 16 november 2021
Militair muziekkorps Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers tijdens concert

Tot onze grote spijt hebben we moeten besluiten om het anjerconcert van morgen te annuleren vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen. Het anjerconcert wordt verplaatst naar volgend voorjaar. Wij hopen u allen volgend jaar opnieuw te mogen ontmoeten. Het anjerconcert wordt uitgevoerd door de Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, een groot koperensemble met slagwerk. Zij vertellen met muziek verhalen van veteranen en hun missies. Gemeente Westland biedt het anjerconcert aan uit waardering voor de veteranen in de Westlandse gemeenschap.


 

Op woensdagmiddag 17 november geeft Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers (RFGGJ) een Anjerconcert in De Veiling in Poeldijk voor de Westlandse veteranen, hun familie en andere belangstellenden. 

Sinds juli is de gemeente Westland twee witte anjerperken rijker. Met als doel om in de samenleving respect en waardering te uiten aan onze veteranen. Daarnaast nodigen wij alle veteranen in de gemeente Westland, hun familie en andere belangstellenden op 17 november van harte uit voor een muzikaal optreden van Regimentsfanfare Garde Grenadiers en Jagers, ondersteunt door zanger Maarten Peters. Een professioneel koperensemble met slagwerk van de Nederlandse krijgsmacht onder leiding van kapitein Lute Hoekstra. 

Het Nationaal Comité Veteranendag biedt in samenwerking met Defensie deze zogenoemde Anjerconcerten aan. Concerten die bijdragen aan erkenning en waardering voor veteranen in de lokale gemeenschap. Het doel is opnieuw om onze veteranen te steunen en te bedanken voor hun inzet in dienst van de vrede. 

Het concert vindt plaats op woensdag 17 november van 15.30u (inloop vanaf 14.45u) tot 17.30u in De Veiling, Julianastraat 49 in Poeldijk. Zij vertellen met muziek de verhalen van veteranen en hun missies. Muziek heeft militairen en hun families immers steun gegeven tijdens de vaak lange uitzendingen. Deze middag wordt hun verhaal muzikaal vertolkt. 

Het concert is in de eerste plaats voor onze veteranen en hun familie, maar eenieder die veteranen een warm hart toedraagt is welkom. Het concert is een CoronaCheck-evenement. Dat betekent dat er gecontroleerd wordt op coronatoegangsbewijzen.

Wilt u aanwezig zijn bij dit concert? Aanmelden kan via een e-mail naar veteranendag@gemeentewestland.nl. Geef daarbij uw naam, adres en aantal kaarten door (maximaal 4 per persoon).