Home/Actueel / Nieuws/   Informatiebijeenkomst over huisvestingsplan arbeidsmigranten

Informatiebijeenkomst over huisvestingsplan arbeidsmigranten

Publicatiedatum: donderdag, 4 november 2021

De gemeente Westland en AGM Vastgoed organiseren op maandag 29 november om 16.00 uur een informatiebijeenkomst over een huisvestingsplan voor arbeidsmigranten in ‘s-Gravenzande. Het gaat om een plan met 208 bedden aan de Maasdijk naast 13. De bedden zijn verdeeld over vijf afzonderlijke woongebouwen. Ook komen er voorzieningen als een sportveld, wasserette, leslokaal en een beheerderswoning. AGM Vastgoed vraagt een vergunning aan voor een periode van 10 jaar. Voordat het college van burgemeester en wethouders definitief over het plan beslist, gaan we hierover graag met u in gesprek.

De bijeenkomst vindt om 16.00 uur plaats bij zalencentrum De Kiem aan de Koningin Julianaweg 91 in ‘s-Gravenzande. Bewoners die de bijeenkomst fysiek willen bijwonen moeten een coronatoegangsbewijs kunnen overleggen. Via een QR-code op uw mobiele telefoon of op papier. De bijeenkomst kan ook digitaal worden bijgewoond.

Aanleiding

De glastuinbouwsector en arbeidsmigratie zijn duurzaam met elkaar verbonden. Er is een groot verschil tussen de aantallen werkzame arbeidsmigranten en het aantal beschikbare bedden binnen de gemeente Westland. Daarom is nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten met een goede prijs en kwaliteit een blijvend aandachtspunt voor de gemeente. Het initiatief van AGM Vastgoed ziet het college van burgemeester en wethouders als kansrijk als er aan voorwaarden wordt voldaan. We lichten het plan en de voorwaarden graag aan u toe tijdens de bijeenkomst.

Programma

Een onafhankelijke voorzitter begeleidt de bijeenkomsten. Wethouder Abee geeft een toelichting vanuit het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens krijgt u een presentatie van het plan van AGM Vastgoed. Vanzelfsprekend krijgt u de kans vragen te stellen. We horen graag welke punten wat u betreft extra aandacht nodig hebben bij de verdere uitwerking. Tot slot zullen de vervolgstappen worden toegelicht.

Aanmelden

Wilt u de informatiebijeenkomst fysiek of digitaal bijwonen? Meldt u zich dan uiterlijk donderdag 25 november vóór 12.00 uur aan via maasdijknaast13@gemeentewestland.nl.
U ontvangt op vrijdag 26 november via e-mail een bevestiging van uw aanmelding. Mocht u de bijeenkomst online willen bijwonen, dan ontvangt u dan ook de inloglink en verdere instructies. Vermeld in uw aanmelding:

  • of u de bijeenkomst op locatie of digitaal wilt bijwonen
  • voor- en achternaam
  • straat en huisnummer
  • e-mailadres

We beperken het aantal deelnemers in De Kiem tot maximaal 100 personen. Dat doen we vanwege het advies van 1,5 meter afstand en de beschikbare ruimte in de zaal bij De Kiem. Mochten we meer aanmeldingen ontvangen, dan zullen we een extra bijeenkomst plannen op maandag 29 november in de avond.