Home/Actueel / Nieuws/   Afsluiting openbare vuilnisbakken, houders hondenpoepzakjes en verzamelcontainers

Afsluiting openbare vuilnisbakken, houders hondenpoepzakjes en verzamelcontainers

Publicatiedatum: woensdag, 15 december 2021
Vuilniszak aan gesloten prullenbak tegen vernieling van openbare prullenbakken tijdens de jaarwisseling

Ondanks het feit dat er deze jaarwisseling een landelijk vuurwerkverbod geldt, neemt de gemeente Westland de nodige maatregelen om schade en vernieling aan straatmeubilair rond de jaarwisseling te voorkomen.

Vanaf vandaag, 15 december, wordt daarom gestart met de route voor het afsluiten van de vuilnisbakken in het openbaar gebied en de houders voor hondenpoepzakjes. Eerst in het buitengebied en dan gaandeweg richting de dorpscentra. Naast de afgesloten vuilnisbakken hangt tijdelijk een speciale vuilniszak om het afval in te gooien. Hiermee voorkomen we zwerfafval onder of naast de vuilnisbak en onnodige extra kosten voor het opruimen hiervan.

Gratis hondenpoepzakjes

In de periode dat de houders van hondenpoepzakjes zijn afgesloten, kunnen hondeneigenaren de zakjes gratis ophalen bij de Westlandse bibliotheken, de milieustraten en bij de Biesieklette (fietsenstalling) aan de Verdilaan in Naaldwijk. Hiermee blijven we het opruimen van hondenpoep stimuleren. 

Verzamelcontainers 

Verzamelcontainers voor PBD, textiel, kunststof en papier bij de winkelcentra en in de wijken worden op oudejaarsdag, 31 december, afgesloten. Wij verzoeken iedereen het afval dat bestemd is voor deze containers tijdelijk thuis te bewaren. 

Alle openbare voorzieningen voor het weggooien van afval worden na de jaarwisseling zo snel mogelijk weer opengesteld. 

Vragen of meldingen over deze afsluitingen kunnen worden doorgegeven via Melding maken