Home/Actueel / Nieuws/   Cheque ontvangen na crowdfundingsactie herstel begraafplaats Beukenhage

Cheque ontvangen na crowdfundingsactie herstel begraafplaats Beukenhage

Publicatiedatum: vrijdag, 17 december 2021
burgemeester met initiatiefnemer en een van de gedupeerde

Burgemeester neemt cheque in ontvangst na crowdfundingsactie herstel begraafplaats Beukenhage.

Begin juli 2021 werden nabestaanden van geliefden op de begraafplaats Beukenhage in ’s-Gravenzande opgeschrikt door een ravage op de begraafplaats. Vandalen beschadigden en vernielden in een nacht tijd meer dan honderd graven. Janine Berkel, inwoner van ’s-Gravenzande startte hierop spontaan een crowdfundingsactie om gedupeerden een hartverwarmend steuntje in de rug te kunnen geven.

Donaties en steunbetuigingen uit het hele land volgden. Een deel van de opbrengst werd vanmiddag op de begraafplaats overhandigd aan de nabestaanden. Eén van hen, Dries Bongaards, nam de cheque in ontvangst. Zij hebben mede dankzij de crowdfundingsactie een deel van de schade kunnen herstellen, maar hebben zich hierdoor vooral ook gesteund gevoeld.

Een tweede cheque, nam burgemeester Arends van de gemeente Westland in ontvangst. De gemeente heeft toegezegd voor het resterende bedrag, in overleg met Janine Berkel, een mooie gedenkboom met een herdenkingsbord toe te voegen aan de begraafplaats, nabij de kindergraven.