Home/Actueel / Nieuws/   Informatiebijeenkomst Hoge Geest

Informatiebijeenkomst Hoge Geest

Publicatiedatum: donderdag, 2 december 2021

De gemeente Westland en SG Architecten organiseren op maandag 20 december om 19.00 uur een digitale informatiebijeenkomst over een huisvestingsplan voor arbeidsmigranten in Naaldwijk. Het gaat om een plan met 228 bedden aan de Hoge Geest naast 6. De bedden zijn verdeeld over vier afzonderlijke woongebouwen. Ook komen er voorzieningen als een ontspanningsruimte, (recreatief) groen, buitenmeubilair en een fietsenstalling. Er wordt op eigen terrein geparkeerd en er komt 24/7 toezicht en beheer. De beheerder is daardoor altijd aanspreekbaar voor omwonenden. SG Architecten heeft aangegeven een vergunning te willen aanvragen voor een periode van 10 jaar. Voordat het college van burgemeester en wethouders definitief over het plan beslist, gaan we hierover graag met u in gesprek.

Gezien de huidige coronamaatregelen met de avondlockdown en gezien het hoge aantal besmettingen is er voor een onlinebijeenkomst gekozen. Deelnemers kunnen tijdens de digitale bijeenkomst op het scherm of via een chat eventuele vragen en opmerkingen delen. De bijeenkomst start om 19.00 uur en duurt tot ongeveer 21.00 uur.

Aanleiding

De glastuinbouwsector en arbeidsmigratie zijn duurzaam met elkaar verbonden. Er is een groot verschil tussen de aantallen werkzame arbeidsmigranten en het aantal beschikbare bedden binnen de gemeente Westland. Daarom is nieuwe huisvesting voor arbeidsmigranten met een goede prijs en kwaliteit een blijvend aandachtspunt voor de gemeente. Het initiatief van SG Architecten ziet het college van burgemeester en wethouders als kansrijk als er aan voorwaarden wordt voldaan. We lichten het plan en de voorwaarden graag aan u toe tijdens de bijeenkomst.

Programma

Een onafhankelijke voorzitter begeleidt de bijeenkomsten. Wethouder Abee geeft een toelichting vanuit het college van burgemeester en wethouders. Vervolgens krijgt u een presentatie van het plan van de initiatiefnemers. Vanzelfsprekend krijgt u de kans vragen te stellen. We horen graag welke punten wat u betreft extra aandacht nodig hebben bij de verdere uitwerking. Tot slot zullen de vervolgstappen worden toegelicht.

Aanmelden

Wilt u de informatiebijeenkomst bijwonen? Meldt u zich dan uiterlijk donderdag 16 december voor 12 uur aan via hogegeest@gemeentewestland.nl. U ontvangt op vrijdag 17 december via e-mail een bevestiging van uw aanmelding met daarbij de inloglink en verdere instructies. Vermeld in uw aanmelding:

  • voor- en achternaam
  • straat en huisnummer
  • e-mailadres

We beperken de digitale bijeenkomst tot maximaal 100 deelnemers. Mochten we meer aanmeldingen ontvangen, dan zullen we een extra onlinebijeenkomst plannen op maandag 20 december in de middag.