Home/Actueel / Nieuws/   Last onder dwangsom voor ouders 11-jarigen met illegaal vuurwerk

Last onder dwangsom voor ouders 11-jarigen met illegaal vuurwerk

Publicatiedatum: maandag, 20 december 2021

Ouders van twee 11-jarige jongens uit De Lier die begin december werden aangehouden omdat zij illegaal vuurwerk afstaken op straat hebben van burgemeester Arends een last onder dwangsom opgelegd gekregen. Doel van deze bestuurlijke maatregel is het voorkomen van herhaling van de overtreding.

Politieagenten gingen na het constateren van de overtreding met de jongens naar hun ouderlijke woning en troffen in deze woningen meer illegaal vuurwerk aan. Het vuurwerk is direct in beslag genomen. “Gezien het enorme gevaar dat het bezit en ontsteken van zwaar illegaal vuurwerk met zich meebrengt, zie ik mij genoodzaakt een bestuurlijke maatregel te treffen waarbij ik de ouders verantwoordelijk houd voor het gedrag van hun zoons, zeker omdat zij pas 11 jaar oud zijn”, aldus de burgemeester. “Daarnaast houd ik de ouders verantwoordelijk voor de aanwezigheid van illegaal vuurwerk in hun woning.”

Als er wordt geconstateerd dat er opnieuw illegaal vuurwerk in een van de woningen is opgeslagen of de jongens elders illegaal vuurwerk in bezit hebben, krijgen hun ouders een boete van € 1.000. Zij krijgen een boete van € 600 als hun zoons opnieuw illegaal vuurwerk afsteken.