Home/Actueel / Nieuws/   Pbd inzameling nu in alle Westlandse dorpen

Pbd inzameling nu in alle Westlandse dorpen

Publicatiedatum: vrijdag, 10 december 2021
wethouder bij pbd inzameling

Sinds deze week wordt ook in Naaldwijk en Honselersdijk het pbd (plastic verpakkingen, blik en drinkpakken) gescheiden ingezameld met zakken aan de paal én extra pbd-verzamelcontainers. Daarmee kan nu vrijwel iedereen in Westland die een huis met een tuin heeft, gemakkelijk deze waardevolle grondstoffen apart aanbieden.

Wethouder Leen Snijders was afgelopen woensdag bij de eerste inzameling van pbd-zakken in Naaldwijk: “Dit is een belangrijke mijlpaal bij het verminderen van de hoeveelheid restafval in Westland. Er ligt een behoorlijke uitdaging vanuit de overheid en daar zijn we nu met elkaar mee aan de slag. Plastic verpakkingen, blik en drinkpakken zijn geen afval, maar waardevolle grondstoffen voor nieuwe producten. Het is dan ook zonde om ze met het restafval te verbranden. Voor het milieu, maar ook voor de portemonnee,” zo laat de wethouder weten. “Het verbranden kost veel geld én de herbruikbare grondstoffen die in pbd zitten zijn niet onbeperkt beschikbaar. Daarom maken we het in Westland steeds makkelijker om deze en andere grondstoffen apart te houden.”

Speciale Afval-app

In de speciale Afvalapp Westland kan iedereen op postcode en huisnummer de nieuwe inzameldagen vinden voor het eigen woonadres. Daarvoor kan zelfs een herinneringsmelding ingesteld worden. Ook is in de app te zien waar u de verzamelcontainers kunt vinden en kunt u zoeken welk afval in welke bak of zak hoort. Verder kunt u vanuit de app eenvoudig naar het bestelformulier voor gratis nieuwe pbd-zakken en naar het formulier om een melding te maken bij de gemeente. U vindt de app door in de Apple/Play Store op uw smartphone of tablet te zoeken op “Afval Westland”.