Home/Actueel / Nieuws/   Zilveren erepenning voor Pieter Eenhoorn

Zilveren erepenning voor Pieter Eenhoorn

Publicatiedatum: maandag, 13 december 2021
Burgemeester reikt Zilveren erepenning uit

Burgemeester Arends heeft op dinsdag 14 december 2021 de zilveren erepenning van de gemeente Westland uitgereikt aan de heer Eenhoorn ter gelegenheid van zijn afscheid als voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland.

Met zijn jarenlange bestuurlijke inzet in diverse functies is de heer Eenhoorn van groot belang geweest voor het ondernemersklimaat in Westland. In zijn functie als voorzitter van VNO-NCW Westland-Delfland is het gedurende 10 jaar altijd zijn streven geweest het Westlandse bedrijfsleven bovenaan te zetten. Onderlinge samenwerking stimuleren en daarmee de Westlandse economie versterken, in het bijzonder voor bedrijventerreinen, agro-logistiek en Greenport-gerelateerde bedrijven.

Daarnaast is de heer Eenhoorn onder meer actief geweest bij de Industriële Kring Naaldwijk, de Federatie Bedrijfsleven Westland (FBW) en Greenport. Hiermee heeft hij sinds 1996 een buitengewone bijdrage geleverd aan de economie en het bedrijfsleven in de regio. De uitreiking van de zilveren erepenning vond plaats tijdens zijn afscheid als voorzitter bij VNO-NCW Westland-Delfland.

De zilveren erepenning is een gemeentelijke onderscheiding in Westland voor personen die zich, gedurende een periode van minimaal 12,5 jaar uitzonderlijk verdienstelijk en veelzijdig hebben ingezet voor de gehele streek (het Westland) op maatschappelijk, cultureel, sportief of economisch gebied. Het maakt hierbij niet uit of de verdiensten voortvloeien uit een betaalde functie, nevenfunctie of een combinatie hiervan. De zilveren erepenning bestaat uit een legpenning met draaginsigne en een oorkonde.