Home/Actueel / Nieuws/   Bespaar op energie bij laag inkomen

Bespaar op energie bij laag inkomen

Publicatiedatum: dinsdag, 11 januari 2022
huisje van geld

De prijzen voor energie stijgen. Dit betekent dat u flink meer moet betalen voor gas en elektra. Voor inwoners met een laag inkomen kan het lastig zijn om deze rekeningen te kunnen betalen. Gemeente Westland helpt graag om te besparen op bijvoorbeeld deze energiekosten. Daarom is de samenwerking tussen gemeente Westland en organisatie BS&F (gezondverzekerd.nl) uitgebreid.

Korting op energie

Naast de korting met de collectieve zorgverzekering (gemeentepolis) via gezondverzekerd.nl, is er nu ook ‘Goedkope Energie’ via deze site. Er zijn afspraken gemaakt met diverse energiemaatschappijen. Zo is het mogelijk om inwoners uit Westland met een laag inkomen te helpen aan lagere energielasten.

Op www.gezondverzekerd.nl/gemeente/westland/goedkope-energie/ kunt u:

  • Informatie vinden over uw energiecontract.
  • Energieaanbieders vergelijken.
  • Een afspraak maken met een energiecoach.
  • Energie bespaartips vinden.

Zo weet u of uw huidige contract nog steeds het meest voordelig is of dat u beter kunt overstappen. 

Overstappen?

De volgende voordeelafspraken gelden binnen ‘Goedkope Energie’:

  • U betaalt nooit borg en wordt altijd zonder toetsen op betaalgedrag geaccepteerd;
  • De eventuele overstapboete staat binnen een week op uw rekening;
  • U ontvangt de goedkoopste prijs per aanbieder;
  • U krijgt altijd groene energie.

Online spreekuur voor advies

Heeft u een laag inkomen? ‘Goedkope energie’ helpt u met het beste advies voor uw situatie. Ook als overstappen niet nodig blijkt. Om te weten hoe dat zit, maak een afspraak voor een online spreekuur. Een energiecoach kijkt samen met u naar uw huidige contract. Aanmelden kan via Online spreekuur. Heeft u nog vragen? Bel dan naar 085 303 5389.

Extra nieuws: Energiebijdrage bij laag inkomen

Het Rijk en de VNG (Vereniging Nederlandse Gemeenten) werken aan een energiebijdrage. Hiermee willen ze inwoners met een laag inkomen helpen met de hogere energiekosten.  Wat deze financiële bijdrage inhoudt is nog niet bekend. Eind januari volgt er meer informatie. Houd www.gemeentewestland.nl in de gaten.

Update: Op dit moment weet de gemeente nog niet precies wat de voorwaarden zijn voor deze regeling. Zodra dat bekend is, kunt u dat lezen op deze website.