Home/Actueel / Nieuws/   Genomineerden bekend Lara van Ruijven talentprijs, G-sport en sportcoach

Genomineerden bekend Lara van Ruijven talentprijs, G-sport en sportcoach

Publicatiedatum: woensdag, 12 januari 2022
Celine de Vreede en Jesse Flikweert

De genomineerden in de categorieën Lara van Ruijven talentprijs, G-sport en sportcoach voor de Westlandse sportprijzen 2021 zijn bekend. De nominaties zijn gebaseerd op de sportprestaties van 1 december 2020 t/m 1 december 2021. De prijzen worden uitgereikt tijdens het Westlandse sportgala op donderdag 27 januari 2022.

Genomineerden Lara van Ruijven talentprijs 2021

Menno Huising, mountainbike/wegwielrennen, 17 jaar (Wateringen)

Brons NK Mountainbike nieuwelingen (februari)
Brons NK wegwielrennen voor junioren (oktober)
Deelnemer aan EK wegwielrennen in Italië (september)

Romeé Maarschalkerweerd, handbal, 17 jaar (Naaldwijk)

Europees kampioen met NL team U17
Tot beste cirkelspeelster van het toernooi gekozen. Gekozen in All Star-team 

Yannick Rolvink, atletiek 16 jaar (Naaldwijk)

Goud NK B-junioren (U18) kogelslingeren (september)
Goud NK B-junioren (U18) kogelstoten (september)
Goud NK B-junioren (U18) discuswerpen (september)
Dit jaar heeft hij tijdens het NK een bijzondere prestatie geleverd. Als eerstejaars in de categorie U18 wist hij een eerste plaats te behalen op 3 werponderdelen.

Genomineerden G-sport 2021

Jesse Flikweert, wielrennen, 17 jaar (Naaldwijk)

Goud NK ID-renners junioren mannen Tijdrijden (augustus) 
Zilver NK ID-renners junioren mannen Wegwedstrijd (augustus)

Celine de Vreede, wielrennen, 19 jaar (De Lier)

Goud NK ID-renners Wegwedstrijd (augustus) 
Goud NK ID-renners Tijdrijden vrouwen (augustus)

Genomineerden sportcoaches 2021

Marco Bronswijk, atletiek (’s-Gravenzande)

Coach van de werpgroep van Olympus ’70. De atleten Pien Mitterteiner, Yannick en Ruben Rolvink behaalden 5 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille bij het NK-junioren. Dit succes is mede te danken aan de intensiteit en betrokkenheid van coach Marco Bronswijk.

Mark Stijger, wielrennen (Honselersdijk)

Ploegleider van enthousiaste ploeg van 15 junioren/nieuwelingen. Als coach heeft hij jonge, ambitieuze renners begeleid om zich zo goed mogelijk voor te breiden voor wedstrijden. Zo heeft hij dit seizoen met de ploeg 3 van de 4 Nederlandse titels kunnen binnenhalen (NK baanwielrennen NK tijdrijden en NK wegwielrennen) en bovendien veel overwinningen in het binnen- en buitenland behaald.  

Niko Zuidema, atletiek (’s-Gravenzande)

Loopcoach bij Olympus ’70. Met zijn coachende en enthousiasmerende vermogen weet hij jongeren te stimuleren en talent te ontwikkelen. Coach van Kenan Turegun, die onder zijn coaching veel progressie heeft gemaakt bij het hordelopen en 2e is geworden bij de nationale C-spelen, het officieuze NK. Niko is veelvuldig te vinden bij Olympus ’70 en is een inspiratiebron voor jonge atleten. 

Bij de coaches is een keuze gemaakt om lokale coaches te nomineren, omdat zij ondanks de beperkende maatregelen toch in staat zijn gebleken hun sporters te laten sporten. Voor professionele coaches werden faciliteiten gecreëerd door de overheid.

De genomineerde sporters zijn verrast met nominatie door de WOS. De uitzendingen van de Westlandse Sportprijzen 2021 zijn in de weekenden van 7-10 januari, 14-17 januari en 21-24 januari 2022 te zien bij de WOS.

Westlands sportgala 27 januari 2022

De uitreiking van de Westlandse Sportprijzen op 27 januari 2022 wordt live uitgezonden via WOS TV aanvang 20.00 uur. Een compilatie wordt in het weekend uitgezonden vanaf 28 januari. Bekijk alle nominaties van de Westlandse Sportprijzen hier