Home/Actueel / Nieuws/   Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

Wethouders regio Haaglanden blijven zich samen inzetten voor sport en bewegen met een beperking

Publicatiedatum: donderdag, 20 januari 2022
Charles Brown

De afgelopen weken hebben alle wethouders sport uit regio Haaglanden de interventieovereenkomst “Inclusief – Sport & Bewegen regio Haaglanden” wederom ondertekend. Na twee jaar samenwerken op het gebied van sport en bewegen voor mensen met een beperking wilden zij dit graag continueren. Ook gemeente Pijnacker-Nootdorp sloot voor deze nieuwe overeenkomst aan.

Sport- en beweegaanbod voor mensen met een beperking wordt door de samenwerking binnen de verschillende gemeenten meer op elkaar afgestemd. Op deze manier worden er meer mogelijkheden gecreëerd voor de doelgroep.

De ondertekening zou op 19 december 2021 plaatsvinden tijdens een sportieve dag met verschillende aangepaste sportactiviteiten. Helaas zorgden de coronamaatregelen ervoor dat dit niet door kon gaan. 

“Als de afgelopen periode iets duidelijk geworden is, dan is het wel dat sporten en bewegen het verschil maakt hoe we ons voelen. Sporten moet dus mogelijk zijn voor eenieder, of je nu een beperking hebt of niet. Door samen te werken binnen Haaglanden krijgen we dat nog beter voor elkaar. We tekenen dus een zeer waardevolle en betekenisvolle overeenkomst” aldus de Westlandse wethouder Pieter Varekamp. 

Alle wethouders hebben de overeenkomst en hun puzzelstuk afzonderlijk van elkaar ondertekend, wat resulteerde in de door Charles Brown gelegde puzzel.

De samenwerking heeft als doel om het passende aanbod met betrekking tot aangepaste sporten te vergroten, dat geldt ook voor kennis en kunde en het organiseren van sportdagen in de hele regio.

De intentieovereenkomst is getekend door wethouder Renzen- van Leeuwen (Delfland), wethouder Schrederhof (Delft), wethouder Bredemeijer (Den Haag), wethouder Cnossen (Lansingerland), wethouder van Eekelen (Leidschendam-Voorburg), wethouder Hennevanger (Pijnacker-Nootdorp), wethouder Bentvelzen (Rijswijk), wethouder Zweerts de Jong (Wassenaar), wethouder Varekamp (Westland) en wethouder ter Laak (Zoetermeer).

Foto: Joris den Blaauwen