Home/Actueel / Nieuws/   Delflandse bagger ingezet voor ophogen terrein van Royal FloraHolland

Delflandse bagger ingezet voor ophogen terrein van Royal FloraHolland

Publicatiedatum: woensdag, 16 maart 2022
Delflandse bagger ingezet voor ophogen terrein van Royal FloraHolland

Afgelopen maandag stortte het Hoogheemraadschap van Delfland schone bagger op het terrein van Royal Flora Holland. Dit gebeurde onder toeziend oog van wethouder Leen Snijders, Hoogheemraad Manita Koop en Suzan van der Spek en Wim Beking van Royal Flora Holland. De bagger wordt gebruikt om het braak liggende terrein bij het World Horti Center op te hogen. Zo wordt de bagger duurzaam gebruikt in plaats van afgevoerd naar een depot. 

De bagger is afkomstig uit de Zwethzone in Wateringen. Om wateroverlast te voorkomen baggert het Hoogheemraadschap de sloten en vaarten eens in de acht jaar. Zo kan overtollig regenwater sneller worden afgevoerd en bij droogte water worden aangevoerd. Bij baggeren wordt de onderste laag van de waterbodem verwijderd. Delfland wil zoveel mogelijk bagger in het eigen gebied houden. Dit is wel zo duurzaam en beter voor het milieu (minder CO2 uitstoot).

Lees meer hierover op de website van Hoogheemraadschap van Delfland. De WOS maakte deze videoreportage over duurzaam en circulair gebruik van bagger op het terrein van Royal FloraHolland.