Home/Actueel / Nieuws/   Gemeenten Westland en Den Haag gaan intensief samenwerken aan een warmteverbinding

Gemeenten Westland en Den Haag gaan intensief samenwerken aan een warmteverbinding

Publicatiedatum: dinsdag, 5 april 2022
wethouders Van Tongeren (Den Haag) en Varekamp (Westland) tekenen convenant.

Dinsdag 5 april jl. is een convenant getekend door de gemeenten Westland en Den Haag voor de samenwerking aan een warmteverbinding.

Waarom niet over de gemeentegrenzen heen kijken en de handen in een slaan voor het over en weer uitwisselen van aardwarmte? Gemeenten Westland en Den Haag gaan dat doen, omdat de ene gemeente (Den Haag) een tekort heeft aan duurzame warmte(bronnen) en de andere (Westland) voldoende aanbod heeft. Duurzame warmte is een alternatief voor aardgas. Op deze manier zorgen we voor minder CO2 uitstoot en werken we aan klimaatbeleid en een schone en prettige leefomgeving wat past in het grotere duurzaamheidsplaatje. Duurzame energie is een belangrijke schakel in deze overgang. De warmte uitwisseling tussen beide gemeenten zal starten in 2023.

Wethouder Varekamp: “Verduurzaming van onze energievoorziening is een goede zaak, maar ook een enorm grote opgave. Dat kun je niet alleen. Het is geweldig wat tuinbouwondernemers, samen met partners, realiseren. En ik ben blij dat we nu werken aan een regionaal warmtenet, ook met buurgemeenten. Gezien de onzekere beschikbaarheid van gas, is aardwarmte nu nog interessanter”.