Home/Actueel / Nieuws/   ‘Natuurlijk’ Doel in ’s Gravenzande geopend

‘Natuurlijk’ Doel in ’s Gravenzande geopend

Publicatiedatum: donderdag, 14 april 2022
foto opening tuin natuurlijk doel

De natuurtuin ‘Natuurlijk’ Doel is weer open. Donderdag 14 april gaf Wethouder Piet Vreugdenhil op feestelijke wijze het startsein. De tuin is er speciaal voor inwoners met een psychiatrische achtergrond. Het is een enorme tuin vol fleurige bloemen, groente en fruit is te vinden in ‘s-Gravenzande.

Tuindersbedrijf Be-Leaf heeft deze prachtige locatie beschikbaar gesteld. GGZ Delfland organiseert hier in samenwerking met gemeente Westland allerlei groenactiviteiten. Al meerdere jaren kan iedereen hier binnenlopen voor een op koffie, om mee te werken in de tuin of bloemen te plukken in de pluktuin.

Anja van Driel (GGZ Delfland) legt uit dat deze tuin een plek is waar inwoners geholpen kunnen worden met het rustig opbouwen van een werkritme. “Er is structuur, geen werkdruk en fijn sociaal contact. Dus of je wel of geen indicatie hebt, je bent welkom. We weten uit ervaring dat mensen met een psychische achtergrond het als prettig ervaren dat ze ergens worden verwacht. Het geeft ze een doel. En dit op een Westlandse manier; ‘Lekker buiten, lekker doen’. Vandaar de naam ‘Natuurlijk’ Doel.”

Kom gerust eens langs. ‘Natuurlijk’ Doel is geopend op maandag tussen 14.00 en 16.00 uur, dinsdag en donderdag tussen 9.00 en 16.00 uur en vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur.

Meer informatie is te vinden op de website van GGZ Delfland.