Home/Actueel / Nieuws/   WestlandStek voor Naaldwijkse EHBO-vrijwilliger

WestlandStek voor Naaldwijkse EHBO-vrijwilliger

Publicatiedatum: donderdag, 7 april 2022
De heer J.R. (Jan) Kemmers uit Naaldwijk ontving donderdag 7 april de WestlandStek.

De heer J.R. (Jan) Kemmers uit Naaldwijk ontving donderdag 7 april de WestlandStek voor zijn vrijwillige inzet van meer dan vijf decennia voor Koninklijke Nederlandse Vereniging Eerste Hulp Bij Ongelukken (KNV EHBO), afdeling Naaldwijk. Wethouder Piet Vreugdenhil reikte hem de gemeentelijke onderscheiding uit bij zijn afscheid op de EHBO-jaarvergadering.

De heer Kemmers is sinds 1970 actief voor de EHBO-vereniging met circa 100 leden. De heer Kemmers heeft hier meer dan 50 jaar ingezet voor veelzijdige activiteiten. Hij heeft diverse bestuursfuncties bekleed waaronder het voorzitterschap en was hij actief als hulpverlener op vele lokale evenementen zoals feestweken en sportwedstrijden. Door deze langdurige inzet is hij jarenlang ondersteunend geweest als vraagbaak voor de vereniging.

Het doel van de vereniging is om zoveel mogelijk mensen te trainen in EHBO-vaardigheden. Dit wordt gedaan door jaarlijks een basiscursus EHBO te organiseren, herhalingslessen aan te bieden en bij evenementen EHBO-vrijwilligers in te zetten.