Home/Actueel / Nieuws/   Nieuwbouw Rozenhof in Naaldwijk weer een stap dichterbij

Nieuwbouw Rozenhof in Naaldwijk weer een stap dichterbij

Publicatiedatum: woensdag, 18 mei 2022
ondertekening overeenkomst

De gemeente Westland en zorgorganisatie Careyn zetten met de ondertekening van de voorovereenkomst een volgende stap richting herontwikkeling van woonzorgcentrum Rozenhof in Naaldwijk.

Het huidige Rozenhof van Careyn aan de Anjerlaan in Naaldwijk is gebouwd in 1965 en inmiddels zeer gedateerd. Onderzoek heeft laten zien dat grootschalige renovatie van het bestaande gebouw niet haalbaar is. Daarom wil Careyn het huidige Rozenhof vervangen voor nieuwbouw op de huidige locatie. Hierbij is het doel een nieuw zorggebouw met ongeveer 64 wooneenheden op de hoek Kruisbroekweg-Rozenstraat. Het nieuwe gebouw zal bestaan uit 5 verdiepingen met op de begane grond een overdekte parkeervoorziening met daarop een binnentuin voor de bewoners.

Naast het nieuwe woonzorgcentrum wordt op de huidige locatie ook een nieuw appartementencomplex van 8 verdiepingen gebouwd met ongeveer 40 woningen. Het gebouw is door Careyn aan het plan toegevoegd om de nieuwbouw van het zorgcentrum financieel mogelijk te maken en bij te dragen aan het woningtekort in Westland. In januari is er voor de buurt een bijeenkomst gehouden om de schetsen en uitgangspunten van het plan te bekijken en vragen te stellen.

Met de ondertekening van deze voorovereenkomst gaat niet direct de schop de grond in. Wethouder Vreugdenhil (zorg) is blij dat de herontwikkeling van dit zorgcentrum nu een stap dichterbij is, want het is hard nodig. Ook is het een mooie samenwerking waarin we met elkaar werken aan meer woningaanbod in Westland.

De komende tijd wordt verder gewerkt aan de uitwerking van de schetsontwerpen en de bestemmingsplanwijziging. De daadwerkelijke start voor de sloop van het huidige Rozenhof en vervolgens bouw van de nieuwbouw staat gepland vanaf halverwege 2024. Tijdens dit vervolgtraject vindt er regelmatig afstemming plaats met de omwonenden en andere belanghebbenden, zoals de Ontmoetingskerk aan de Anjerlaan.