Home/Actueel / Nieuws/   Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Nieuwe wethouders geïnstalleerd

Publicatiedatum: dinsdag, 24 mei 2022

In de raad van Westland zijn op dinsdag 24 mei jl. Barend Rombout (Westland Verstandig), Ben van der Stee (Westland Verstandig), Anko Goudswaard (GemeenteBelang Westland), Michiel Ferwerda (GemeenteBelang Westland) en Pieter Varekamp (VVD Westland) geïnstalleerd als wethouder.

Barend Rombout heeft 25 jaar gewerkt bij de politie Rotterdam in verschillende functies, 18 jaar bij de gemeente Rotterdam, een aantal jaar als ondernemer en recent als concerndirecteur gemeente Westland.

Ben van der Stee zit al ruim 16 jaar in de politiek, waarvan 8 jaar als wethouder en 8 jaar als raadslid. Daarvoor was hij werkzaam in het onderwijs en binnen het bankwezen.

Anko Goudswaard is de afgelopen 22 jaar werkzaam geweest in het voortgezet onderwijs binnen Westland, onder andere als locatiedirecteur ISW Sweelincklaan en Gasthuislaan en recent als rector van het Wateringse Veld College.

Michiel Ferwerda was tot zijn benoeming teammanager beleid inrichting en beheer bij de BAR organisatie (Barendrecht, Albrandswaard, Ridderkerk). Daarvoor gewerkt bij politie Rotterdam, gemeente Lansingerland en politie Haaglanden.

Pieter Varekamp was de afgelopen 4 jaar wethouder en daarvoor ruim 4 jaar raadslid in Westland. Daarvoor was hij actief in de telecomindustrie (o.a. KPN, KPNQwest) en ICT-dienstverlening (Kennisnet, Nictiz).  

De raadszetel van Pieter Varekamp is overgenomen door Bianca van Dijk (VVD Westland), die dinsdagavond eveneens werd geïnstalleerd.

Na de installatie van de nieuwe wethouders en het nieuwe raadslid werden de steunraadsleden van de fracties beëdigd. Het gaat om 26 personen. Zij helpen de raadsfracties bij het voorbereiden op de besluitvorming in de raadsvergaderingen. Hiervoor wonen de steunraadsleden als lid de verschillende raadscommissies bij.