Home/Actueel / Nieuws/   IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) en gemeente Westland werken samen aan een pilot om vluchtelingen uit Oekraïne bewijzen van verblijfsrecht uit te reiken

IND (Immigratie en Naturalisatiedienst) en gemeente Westland werken samen aan een pilot om vluchtelingen uit Oekraïne bewijzen van verblijfsrecht uit te reiken

Publicatiedatum: woensdag, 8 juni 2022

In de week van 13 tot en met 17 juni 2022 kunnen Oekraïners en derdelanders die ingeschreven staan in de BRP in gemeente Westland een bewijs van verblijfsrecht krijgen. Diegene die niet geregistreerd worden, verliezen binnenkort recht op onderdak, leefgeld en recht op werk.

Ontheemden mogen nu tot 180 dagen in Nederland blijven onder een visumvrije termijn (de reguliere 90 dagen is eerder verlengd door de IND). De asielaanvraag is nodig om langdurig rechten te hebben als asielzoeker.

De Oekraïense vluchtelingen en derdelanders die ingeschreven staan in de BRP en in aanmerking komen, worden hierover vanuit de gemeente geïnformeerd. De vluchtelingen hoeven zelf geen actie te ondernemen, maar ontvangen een brief via de gemeente, opgesteld door de IND, waarin het proces wordt uitgelegd.

Meer informatie vind je op www.oekrainegemeentewestland.nl.