Home/Actueel / Nieuws/   Tegeltaxi in Naaldwijk en Maasdijk

Tegeltaxi in Naaldwijk en Maasdijk

Publicatiedatum: woensdag, 15 juni 2022
Opgehaalde tegels in ruil voor tuinplanten.

De tegeltaxi gaat weer rijden! Lever tuintegels in en ontvang gratis tuinplanten. Vergeet niet om uw ingeleverde tegels aan te melden voor het NK Tegelwippen.

Het doel van het Tegelwippen is het vervangen van tegels voor groen. Door minder tegels in uw tuin is er meer ruimte voor gras, bloemperken, bomen en geveltuinen. Zo draagt u een steentje bij aan een groenere en gezondere leefomgeving, heeft u minder last van hitte in de tuin en kan water na een regenbui wegzakken in de grond. 

Tegeltaxi in Naaldwijk en Maasdijk

Op vrijdag 17 juni rijdt de Tegeltaxi in Naaldwijk. Op vrijdag 1 juli kunnen inwoners van Maasdijk hun tegels meegeven. Wilt u uw tegels laten ophalen? Het is verplicht om je vooraf aan te melden. Dit kan via www.westlandwoontduurzaam.nl/tegelwippen. Voorafgaand aan de ophaaldag bezoekt een informatieteam van Steenbreek Westland bijna elke kern om inwoners te informeren en te inspireren! Op 18 juni staat het informatieteam in Maasdijk. 

Ophaaldagen 

17 juni - Tegeltaxi ophaaldag Naaldwijk 
1 juli - Tegeltaxi ophaaldag Maasdijk
9 september - Tegeltaxi ophaaldag De Lier
30 september - Tegeltaxi ophaaldag Honselersdijk en Kwintsheul
21 oktober - Tegeltaxi ophaaldag Poeldijk

De tegeltaxi heeft al gereden in ’s-Gravenzande, Heenweg, Monster, Ter Heijde en Wateringen. Woont u in één van deze kernen en heeft u het ophaalmoment in uw kern gemist? Schrijf u toch in, we kijken of het ophalen van tegels alsnog lukt! 

Informatiestand Steenbreek Westland

Op deze data bezoekt het informatieteam van Steenbreek Westland de verschillende kernen.  
18 juni - informatiestand Maasdijk nabij winkels 
27 augustus - informatiestand centrum De Lier 
16 september - informatiestand Honselersdijk 
7 oktober - informatiestand Poeldijk 

*Ruilregels tegels voor tuinplanten

Het standaardformaat tegels is 30x30 cm. Afhankelijk van het totaalaantal tegels dat u inlevert, krijgt u een aantal planten. Is het formaat tegels anders dan 30x30 cm? Overleg dan even.  

1 t/m 10 tegels: 1 vaste plant per tegel
10 t/m 50 tegels: 1 vaste plant per 4 tegels
50 t/m 100 tegels: 1 vaste plant per 8 tegels 

Over het NK Tegelwippen

Het NK Tegelwippen is een wedstrijd waarin heel Nederland tegels verruilt voor planten. De wedstrijd loopt nog tot en met 31 oktober. De gemeente met de meest gewipte tegels wint. Inwoners kunnen gewipte tuintegels gratis op laten halen en ruilen voor biologische planten. 

De gemeente die de meeste tegels wipt wint! De tegels die worden opgehaald met de tegeltaxi worden automatisch geteld. Ook als inwoners zelf nog tegels bij de milieustraten  inleveren dan telt dit mee. Geef dan je gewipte tegels zelf op via de website van NK Tegelwippen en ze worden opgeteld bij de tegelteller van gemeente Westland. Tegelwippers maken daarnaast kans op mooie prijzen.

Westland Woont Duurzaam

Vanuit het programma Westland Woont Duurzaam stimuleert gemeente Westland inwoners om duurzamer te leven. De Tegeltaxi is daar onderdeel van.