Home/Actueel / Nieuws/   Wethouder Anko Goudswaard bezoekt geslaagde leerlingen

Wethouder Anko Goudswaard bezoekt geslaagde leerlingen

Publicatiedatum: donderdag, 9 juni 2022
Goudswaard bezoekt geslaagde leerlingen.

Vandaag was een spannende dag voor vele leerlingen. Het was wachten op de uitslagen van de examens. Om de geslaagden te feliciteren ging wethouder Anko Goudswaard langs bij het Flora College in Naaldwijk. Daar verzamelden vanmiddag alle geslaagde leerlingen zich in de aula. 

Wethouder Anko Goudswaard: “Deze lichting heeft het lastig gehad. Corona heeft veel invloed gehad op hun tijd in het voortgezet onderwijs. Ze hebben onderwijs vanuit huis gehad, maar ook hebben ze sociaal contact en gezelligheid gemist. Dat wat in je schooltijd juist zo belangrijk is.” 

Directeur van het Flora College Pim van der Hoorn, is trots op alle leerlingen en leraren. “Ieder jaar is dit weer een bijzondere dag. Voor de leerlingen, maar zeker ook voor de leraren. We leven toch met hen mee en zijn net zo nieuwsgierig naar de uitslagen.” 

Lastig jaar

De eindexamenleerlingen van het Flora College hebben geen makkelijk jaar gehad. Veel online les hielp niet in de concentratie en van veel leerlingen gingen resultaten achteruit. Dus het was soms hard werken. 

De wethouder sprak een aantal leerlingen. Zoals Emjay, een leerling die ook hielp op school. Was er hulp nodig, dan was Emjay er: “Ik ben superblij dat ik geslaagd ben!”

Ook Alara heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld: “Ik ben begonnen op VMBO4YOU met een BBL-advies. Nu met mijn TL-diploma in the pocket, ga ik volgend jaar naar de HAVO!”

Ook voor Charlotte was het spannend vandaag. De altijd vrolijke leerling heeft vanmiddag een nog grotere lach op haar gezicht. 

Goudswaard is onder de indruk van de verhalen van deze leerlingen. “Goed ook om te horen hoe belangrijk leraren zijn voor de leerlingen. En wat hebben ze hun best gedaan. En het is helaas nog niet voor iedereen feest vandaag. Ik wil de leerlingen die een herkansing moeten maken heel veel succes wensen. De leerlingen die ik gesproken heb, bewijzen dat hard werken loont. Ik hoop dat we straks nog meer geslaagden mogen feliciteren.”