Home/Actueel / Nieuws/   Winnaars WestlandHart 2021 bekend

Winnaars WestlandHart 2021 bekend

Publicatiedatum: donderdag, 9 juni 2022
Burgemeester en wethouders met winnaars WestlandHart.

Op donderdag 9 juni zijn tijdens een feestelijke bijeenkomt de winnaars van de vrijwilligersprijs WestlandHart 2021 bekend gemaakt. De Groente & Fruitbrigade kreeg uit handen van wethouder Barend Rombout de juryprijs uitgereikt. Naast de juryprijs is er ook een publieksprijs. Er is dit jaar veel gestemd door de inwoners. Stichting Myosotis Westland kwam er als overtuigende winnaar uit. Burgemeester Bouke Arends overhandigde hen het kunstwerk WestlandHart. 

Juryprijs voor Groente en Fruit Brigade

De Groente & Fruitbrigade wint de juryprijs. Zij redden iedere week groente en fruit bij telers en handelaren. Deze buitenbeentjes en overschotten verspreiden zij dan naar alle voedselbanken in Nederland. Eerst controleert een grote groep vrijwilligers de producten voor zij ervoor zorgen dat het op de juiste plek komt. Zo kunnen de voedselbanken wekelijks een portie verse (Westlandse) groente en fruit uitdelen aan hun klanten. Het is een mooi en duurzaam initiatief door Westlanders. 

Wethouder Sociaal Domein Barend Rombout: “Vrijwilligers zijn onmisbaar in de samenleving. Ze verrichten belangrijk werk voor Westlandse inwoners. Dat bewonder en waardeer ik. De Groente en Fruitbrigade is een mooi idee, een goed voorbeeld van samenwerken en ook nog eens duurzaam ondernemen. Het is fijn dat mensen met weinig geld toch nog kunnen genieten van groente en fruit.”

Publieksprijs voor Stichting Myosotis Westland

Naast de juryprijs van het WestlandHart is ook de publieksprijs toegekend. Burgemeester Bouke Arends reikte deze uit aan de vrijwilligers van Stichting Myosotis Westland. Zij organiseren en begeleiden activiteiten voor mensen met een verstandelijke en/of sociale beperking. 
 
Burgemeester Bouke Arends: “We willen graag dat iedere inwoner van Westland mee kan doen aan het dagelijks leven. Maar dat is niet voor iedereen even makkelijk. Het werk van Stichting Myosotis is hartverwarmend. Iedereen werkt hard om inwoners met een beperking een leuke middag of uitje te bieden. Hoewel we vier prachtige genomineerden hadden, snap ik goed waarom zoveel inwoners op Stichting Myosotis Westland hebben gestemd.” 

Westlandhart

Er komen maximaal vier genomineerde organisaties per jaar in aanmerking voor een bedrag van €2.500,-. Dit jaar waren de 4 genomineerden: De Groente & Fruit Brigade, Stichting Myosotis Westland, Stichting De Westlandse Ride en SchuldHulpMaatje Westland. Uit deze vier organisaties zijn de winnaars gekozen. De organisaties kunnen maar eenmaal in de vijf jaar genomineerd worden. Hierdoor krijgen de vele vrijwilligersorganisaties die in Westland actief zijn gelijke kansen om te winnen. Begin 2023 kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie voor het WestlandHart.