Home/Actueel / Nieuws/   Een gezellige zomer voor iedereen, ook voor senioren dankzij activiteitenbudget

Een gezellige zomer voor iedereen, ook voor senioren dankzij activiteitenbudget

Publicatiedatum: donderdag, 7 juli 2022
Een van de activiteiten is een ritje door de natuur met de E-car, een elektrisch golfwagentje, in de Poelzone.

De Westlandse Ouderenbonden en seniorenraad waren duidelijk naar de gemeente Westland: in de zomer zijn Westlandse ouderen vaker eenzaam. In de kernen Ter Heijde en Wateringen is het percentage eenzaamheid onder 65+ zelfs nog iets hoger dan het gemiddelde in Nederland. Poeldijk en Monster gaan richting het landelijk gemiddelde. Daarom gebruikte gemeente Westland de coronagelden voor het extra inzetten voor de organisatie van activiteiten. De eerste activiteiten staan al op de agenda. Maar misschien heeft u zelf ook een idee om deze zomer iets te organiseren voor ouderen? Bij Vitis Welzijn kunt u nu heel gemakkelijk geld aanvragen.

“In de zomer gaat familie op vakantie, de clubjes stoppen tijdelijk, hierdoor voelen ouderen zich in de zomer eenzamer’’, vertelt Jolanda Grootscholte. Zij is projectleider bij Vitis Welzijn. “Ook bij de Vitis Wijkcentra in het Westland werd in de zomer het programma meestal stopgezet. Maar deze zomer voor het eerst niet. Er wordt overal gekeken of het wekelijkse biljarten, klaverjassen of bridgen gewoon door kan gaan. En dat is fijn nieuws voor veel inwoners. Maar we hebben ook extra geld van de gemeente ontvangen. Dit mogen we verdelen over leuke uitstapjes die voor ouderen georganiseerd worden door andere inwoners of Westlandse organisaties.”

Iedere aanvraag voor een activiteit behandelt Grootscholte zelf. “Er zijn nu elf aanvragen binnen. Zo is er een ritje door de natuur met de E-car, een elektrisch golfwagentje, in de Poelzone. Vanuit Poeldijk zijn er vaartochten, er is een workshop sieraden maken en in Kwintsheul start een nieuwe wandelgroep. Voor meer activiteiten is er nog genoeg geld beschikbaar. Aanvragen is eenvoudig en kan via vitiswelzijn.nl/activiteitenbudget. Ook organisaties kunnen een aanvraag doen, bijvoorbeeld als lokale snackbar of bloemist. Als organisator mag er alleen geen winst gemaakt worden. Binnen twee weken kan het geld al op de rekening staan. Het geld is er, dus maak er gebruik van!”

Deze actie is onderdeel van de regionale WIE-campagne.