Home/Actueel / Nieuws/   Wethouder Anko Goudswaard stelt zich voor

Wethouder Anko Goudswaard stelt zich voor

Publicatiedatum: maandag, 4 juli 2022

"Ik wil politiek graag dichterbij de mensen brengen om wie het gaat"

“Met sport en onderwijs kun je echt verschil maken in het leven van mensen. En daar ga ik voor, zeker nu we na de lockdowns vanwege corona wat in te halen hebben.” Dat zegt Anko Goudswaard (43), sinds kort namens Gemeentebelang Westland (GBW) wethouder.

Sport en onderwijs vormen een rode draad in Goudswaards leven. Hij heeft 22 jaar in het onderwijs gewerkt, onder meer als docent lichamelijke opvoeding en als locatiedirecteur van verschillende scholen in de regio. Zijn laatste baan was rector van het Wateringse Veld College. Het is dan ook niet vreemd dat hij nu sport, onderwijs en organisatie in zijn portefeuille heeft. Andere onderwerpen in zijn takenpakket zijn: recreatie, toerisme, evenementenbeleid, communicatie en ICT.

Anko Goudswaard is geboren en getogen in Naaldwijk en woont er nog steeds met veel plezier. Wel is hij een nieuwkomer in de politiek: “Gemeentebelang Westland belde me met de vraag of ik wethouder wilde worden. Dit kwam voor mij als een verrassing. Ik heb geen ervaring in de politieke arena, maar wel bestuurlijke ervaring. Ik heb na een aantal goede gesprekken ja gezegd. Het is een grote eer om dit te mogen doen in de gemeente waar ik vandaan kom.”

De nieuwe wethouder kent de gemeente goed, wil het vak graag goed leren en denkt dat hij als nieuwkomer ook een voordeel heeft: “Als nieuwkomer kijk ik graag met een frisse blik naar zaken. Dit kan helpen om te kijken hoe we als gemeente bepaalde zaken kunnen verbeteren. Ik wil politiek graag dichter bij de mensen brengen om wie het gaat. Door met mensen in gesprek te gaan en vooral ook te luisteren naar wat er leeft en speelt. Dit is de kerngedachte in alles wat ik doe en hier draag ik graag mijn steentje aan bij”.

Anko Goudswaard heeft twee dochters, van 10 en 13 jaar. Na zijn werk staat hij graag op het sportveld, vooral in de weekenden: “Heerlijk om in het weekend bij te komen en ik geniet enorm van de tijd die ik heb samen mijn kinderen.”