Home/Actueel / Nieuws/   Wethouder Ben van der Stee heeft drie doelen voor de komende vier jaar

Wethouder Ben van der Stee heeft drie doelen voor de komende vier jaar

Publicatiedatum: vrijdag, 8 juli 2022

“Je moet gemakkelijk op je telefoon kunnen zien hoe het met je aanvraag voor een vergunning staat.”

We geven niet meer geld uit dan dat er is, de nieuwe omgevingswet moet voor iedereen helder zijn en we gaan onze hulp rondom ruimte en vergunningen vernieuwen. Dit zijn drie voorbeelden van onderwerpen waar wethouder Ben van der Stee zich de komende vier jaar voor gaat inspannen.

Ben van der Stee (56) van Westland Verstandig is geen onbekende in de Westlandse politiek. Hij zat acht jaar in de gemeenteraad en is al acht jaar wethouder. Hij staat nu aan het begin van een nieuwe periode van vier jaar met Financiën, Ruimtelijke Ordening en Grondzaken in zijn portefeuille.

Wat hij de komende vier jaar wil bereiken? “Ik wil degelijke begrotingen waarbij de uitgaven binnen het budget passen. Daarmee kunnen we hogere kosten voor de inwoners voorkomen. Bovendien weten gemeenteraadsleden dan waar ze aan toe zijn.”

Omgevingswet

“De Omgevingswet komt eraan. Deze wet moet regels voor ruimtelijke ordening makkelijker maken. Het is onzeker wanneer deze wet start, maar we moeten wel al zorgen dat inwoners en ondernemers deze wet begrijpen. Zo moet je gemakkelijk op je telefoon kunnen zien hoe het met je aanvraag voor een vergunning staat. Het handhaven hiervan moet met de menselijke maat gebeuren, we gaan niet bekeuren om het bekeuren.”

“Ook wil ik op de website de weg naar vergunningen duidelijker maken. De hulp die we hierin bieden als gemeente wil ik vernieuwen. Vergelijk het met parkeren: vroeger moest je een muntje in een meter stoppen, nu klik je een app aan”, aldus Ben van der Stee.

Tuinbouw

Hij hoopt op rust: “We gaan in de tuinbouw op alle vlakken last hebben van de oorlog in Oekraïne. Denk aan gasprijzen en tekorten aan grondstoffen. Daarom gaan we bij onze netwerken en bij de Tweede Kamer aandacht vragen voor de tuinbouw. Het hele Westland steunt hierop. Ik maak me ook zorgen over de ontwikkelingen in de woningbouw. Inwoners tussen de 20 en 35 jaar kunnen moeilijk een woning krijgen. Daar ligt voor ons een grote opdracht, als gemeente willen we ons steentje bijdragen aan de oplossing hiervan.”

In zijn vrije tijd gaat Ben van der Stee graag fietsen in de omgeving van zijn woonplaats Kwintsheul. “Ook gaan we af en toe op vakantie en lekker uit eten. Mijn werk vraagt veel tijd en mijn vrije uren besteed ik aan familie. Ik heb twee studerende dochters en ik geef mantelzorg aan mijn moeder van 90 jaar.”