Home/Actueel / Nieuws/   Wethouder Michiel Ferwerda heeft duidelijke doelen

Wethouder Michiel Ferwerda heeft duidelijke doelen

Publicatiedatum: vrijdag, 8 juli 2022

“Een groener Westland en meer woningen voor jongeren”

“De komende vier jaar ga ik aan de slag met het vergroenen van Westland en voor onze jongeren moeten er meer woningen komen. Ik wil ook heel graag in gesprek met de inwoners zelf. Zo hoop ik het vertrouwen in de overheid te vergroten en ook meer begrip te kweken voor moeilijke beslissingen die komen.” Dat zegt wethouder Michiel Ferwerda (42) van Gemeentebelang Westland.

Michiel Ferwerda is de vierde wethouder die zich aan u voorstelt. Hij woont samen met zijn partner Ester, zoon Max (11 jaar), zoon Sep (4 jaar) en hond Teun in ’s-Gravenzande. “Dat bevalt goed, ik ga hier nooit meer weg”, aldus de nieuwe wethouder. Ferwerda werkte eerder tien jaar bij de politie in Den Haag. “Ik heb een brede achtergrond. Ik heb binnen en met verschillende gemeentelijke organisaties gewerkt in managementfuncties. Die diversiteit vind ik leuk en interessant.” Dit blijkt ook wel uit de opleiding tot NLP-coach die Ferwerda voltooide en op dit moment volgt hij naast zijn baan als wethouder, de opleiding voor ouder-kindcoach. “Al mijn opgebouwde kennis en ervaring kan ik goed inzetten binnen mijn nieuwe rol.”

Als je Ferwerda vraagt naar de lokale politieke partijen van het Westland? “GemeenteBelang Westland past het beste bij mij. Ik heb dan ook zin om te gaan werken aan de thema’s openbare ruimte, bouwen & gebiedsontwikkeling, milieu & klimaat en dierenwelzijn. Er gebeurt veel binnen deze onderwerpen, zoals afval.” 

“Het is belangrijk dat Westlanders het buiten als prettig ervaren met veel groen en fluitende vogels.”

Het groener maken van het Westland staat hoog op de agenda. Ferwerda ziet hierin veel kansen. “We bungelen onderaan allerlei lijstjes als het gaat om groene gemeenten. Ik wil stap voor stap omhoog in die lijsten. Als inwoners naar buiten gaan, vind ik het belangrijk dat ze ervaren dat ze in een groene omgeving wonen en vogels horen fluiten. Je wilt ook meer biodiversiteit. Dit biedt voordelen, zoals het in evenwicht houden van natuurlijke systemen.”

Maar er ligt nog veel meer te doen vervolgt hij. “Ook op het gebied van jongeren en woningen ligt een grote uitdaging. Ik wil dat jongeren de kans krijgen om hier te kunnen blijven wonen. Dat is goed voor de samenleving en houdt de gemeente gezond.”