Home/Actueel / Nieuws/   CollAction actie “Stap eens wat vaker op de fiets” gestart

CollAction actie “Stap eens wat vaker op de fiets” gestart

Publicatiedatum: vrijdag, 2 september 2022
foto van fietsactie

Onder leiding van Naaldwijker Tom Tetteroo werd op donderdag 1 september de aftrap gegeven voor de actie “Stap eens wat vaker op de fiets”. Zo’n 20 personen verzamelden zich bij het gemeentehuis om daarna met elkaar een symbolische ronde door Naaldwijk te fietsen.

10 minuten fietsen = 1000 bomen CO2

De groep legde met elkaar zo’n 2,5 kilometer af. Ongeveer 10 minuten fietsen. Tom: “Deze ronde was natuurlijk symbolisch maar als er wordt gekozen voor de fiets scheelt dit al snel 10 euro aan bespaarde benzine. Niet alleen qua geld bespaar je veel. Met 10 minuten fietsen per persoon bespaar je ongeveer hetzelfde aantal CO2 als 1000 bomen in dezelfde tijd omzetten”

Meedoen via de app CollAction

De fietschallenge wordt de hele maand september aanboden via de app van CollAction. Iedereen kan eraan meedoen en zijn/haar verruilde kilometers op een eenvoudige manier bijhouden.

Tetteroo hoopt met deze actie Westlanders te inspireren vaker voor de fiets te kiezen in plaats van voor de auto. Dit heeft voordelen voor de Westlander zelf en voor de wereld.

  • Bespaar geld door minder benzineverbruik
  • Fietsen is gezond
  • Bespaar CO2
  • Win prijzen met jouw deelname aan de actie.

Met CollAction wil hij Westlanders stimuleren om met kleine duurzame verbeteringen een groot verschil te maken.

Meedoen?

Je kunt op elk gewenst moment starten. Kijk voor meer info en de app via collaction.org/westland of mail naar tom@collaction.org