Home/Actueel / Nieuws/   Gratis groen voor Westlanders op zaterdag 29 oktober

Gratis groen voor Westlanders op zaterdag 29 oktober

Publicatiedatum: maandag, 17 oktober 2022
Eerder dit jaar kwamen Westlanders massaal op de uitdeelactie af.

In samenwerking met Plan Boom geven wij op 29 oktober gratis groen weg aan inwoners van Westland. Daarmee kan u uw tuin vergroenen. Er worden 2400 planten weggegeven.

Planten worden struiken en bomen

De planten die worden weggegeven zijn nu nog handzaam in formaat en zitten in een pot. Zij groeien na het poten uit tot een struik, heester of boom. Bij het uitdelen wordt ook een pootinstructie overhandigd.

De soorten die worden aangeboden zijn:

  1. Rode Kornoelje
  2. Wilde Kardinaalsmuts
  3. Sporkehout
  4. Duindoorn
  5. Wilde Liguster

Planten Drive In voor auto’s, fietsen en wandelaars

Ieder huishouden mag maximaal 2 planten ophalen en kan zich hiervoor aanmelden via de website van Westland Woont Duurzaam. Daar kiest u een tijdslot waarna u een e-mail ontvangt met bevestiging en het ophaaladres. Zonder aanmeldingen is het ophalen niet mogelijk. Vol = vol. In april eerder dit jaar werden er al zo’n 800 boompjes uitgedeeld aan de Westlanders. Hier werd massaal op gereageerd. Daarom wordt er nu gewerkt met een inschrijfsysteem.

Finale van NK Tegelwippen

De actie is ook het einde van de actie NK Tegelwippen. Sinds maart reed de Tegeltaxi rond om Westlander te stimuleren zoveel mogelijk plaats te maken voor groen door tegels uit de tuin te halen. De taxi rijdt op 20 oktober voor de laatste keer en heeft tegels opgehaald bij ongeveer 100 adressen in Westland. Later dit jaar wordt bekend gemaakt hoeveel tegels er gewipt zijn.

Meer groen is goed voor Westland

Meer groen zorgt voor een prettige leefomgeving. Het vermindert stress, nodigt uit tot bewegen, bevordert een gezonde ontwikkeling van kinderen en stimuleert sociale contacten. Ook zorgt meer groen ervoor dat dieren zich thuis voelen in de tuin waardoor de biodiversiteit wordt vergroot. 

Meer informatie over deze actie is te vinden op westlandwoontduurzaam.nl