Home/Actueel / Nieuws/   Nacht van de Nacht in Westland

Nacht van de Nacht in Westland

Publicatiedatum: woensdag, 26 oktober 2022
Tijdens Nacht van de Nacht wordt het gemeentehuis volledig donker.

Nederland is één van de meest verlichte landen ter wereld. Vanuit de ruimte is te zien dat ons land helemaal oplicht door de hoeveelheid kunstlicht. Al dat overvloedige licht, wordt lichtvervuiling genoemd. Nacht van de Nacht is een initiatief van Natuur en Milieufederaties waarbij aandacht voor en bewustwording van lichtvervuiling en het verstoren van het bioritme van dier, plant en mens centraal staat.

Draag een steentje bij

Veel bedrijven doven al hun reclameverlichting en verlichten niet onnodig hun bedrijfspand buiten werktijden. En veel gemeenten doven en dimmen waar en wanneer dit veilig kan. Ook inwoners gaan, mede door de hogere energiekosten, steeds zuiniger om met licht. Dit scheelt niet alleen in de portemonnee, maar zorgt ook voor minder lichtvervuiling in de omgeving. Ook wij doen mee. In het weekend wordt het gemeentehuis niet onnodig verlicht, zo ook in het weekend van 29 oktober. Dit doen we om extra aandacht te vragen voor Nacht van de Nacht. 

Op de foto bij dit bericht zijn nog enkele lichten te zien. In het weekend gaan alle lichten van het gemeentehuis en het gemeentekantoor uit.