Home/Actueel / Nieuws/   Supermarktuitbreiding in Wateringen stap dichterbij

Supermarktuitbreiding in Wateringen stap dichterbij

Publicatiedatum: donderdag, 13 oktober 2022

De gemeente Westland zette op 6 oktober samen met Koornneef Vastgoed BV de eerste stap naar de ontwikkeling en realisatie van een grotere supermarkt in Wateringen. Zij ondertekenden een intentieovereenkomst die het streven om deze ontwikkeling tot uitvoering te brengen bekrachtigt.

Wethouder Michiel Ferwerda (gebiedsontwikkeling) is blij met de ondertekening. ‘’Met deze ontwikkeling voldoen we niet alleen aan de wens van meer vierkante meters supermarkt in Wateringen, we zorgen hiermee ook voor betere parkeermogelijkheden en verkeersveiligheid.’’

In de vastgestelde visie Wateringen 2030 is aangegeven dat er in Wateringen behoefte is aan uitbreiding van het aanbod van dagelijkse detailhandel in de supermarktbranche. Om dit op de voormalige locatie van de Rabobank in Wateringen mogelijk te maken, voerde de gemeente al langere tijd gesprekken met onder andere de BIZ Wateringen, provincie en Koornneef Vastgoed BV.

Koornneef Vastgoed, eigenaar van deze gronden, wil met verplaatsing van de Jumbo-supermarkt van de Vliethof naar de Heulweg in Wateringen deze uitbreiding realiseren. Hierin wordt ook voldaan aan de behoefte voor betere parkeervoorzieningen in het centrum. Daarnaast is de aanpak van de aangrenzende rotonde voor een betere doorstroming en verkeersveiligheid in het centrum in deze ontwikkeling opgenomen.

Met de ondertekening van de overeenkomst is een volgende stap gezet om tot realisatie van de supermarkt en ontwikkeling van de openbare ruimte daaromheen te komen. De verkenningsfase, waarin haalbaarheid getoetst wordt en de randvoorwaarden worden opgesteld, kan van start.