Home/Actueel / Nieuws/   Winnaars Westlandse sportprijzen 2018

Winnaars Westlandse sportprijzen 2018

Publicatiedatum: donderdag, 31 januari 2019

Tijdens een avondvullend Westlands sportgala op donderdag 31 januari 2019 in WestlandTheater De Naald zijn de winnaars van de Westlands sportprijzen 2018 bekend gemaakt. De prijzen werden onder andere uitgereikt door burgemeester Arends, wethouder Varekamp (sport), Yvette Broch (spreker), Robert Zwinkels (genomineerde sportman) en Ben Vermeer (winnaar Maeslantkering Challenge).

Sporttalent 2018

Menno Huising, 14 jaar (wielrennen)
De Wateringse Menno Huising is in drie verschillende categorieën Nederlands kampioen geworden. Hij heeft goud gewonnen bij het Nederlands Kampioenschap Veldrijden. Ook op de moutainbike is hij de sterkste van Nederland en samen met zijn teamgenoten bij de jeugdploeg van Westland Wil Vooruit is hij Nederlands kampioen in de ploegentijdrit geworden.

Sportploeg 2018

SV Honselersdijk (voetbal)
De voetballers van het eerste team van SV Honselersdijk zijn het afgelopen seizoen gepromoveerd naar de 1e klasse B. Met name in de nacompetitie piekte het team als nooit tevoren. Trainer Piet Boon is slachtoffer van het eigen succes geworden, want de KNVB eist op het niveau waarop SV Honselersdijk nu voetbalt een trainer met meer diploma’s. Feit is echter dat SV Honselersdijk, mede dankzij trainer Boon, tot uitzonderlijke hoogten is gestegen.

G-sport 2018

Quintus (rolstoelhandbal)
Het rolstoelhandbalteam van Quintus is Nederlands kampioen geworden. Een uitzonderlijke prestatie, net als hun eerste plaats bij de Dirk Kuyt Foundation Kampioenendag en het feit dat zes spelers van dit team zijn geselecteerd voor het Nederlands team en deelname aan het EK in Portugal. De successen van dit team krijgen extra kleur dankzij de buitengewone inspanningen van het team om de G-sport in het algemeen en het handbal in het bijzonder op de kaart te zetten.

Sportvrouw 2018

Kiki Bertens, 27 jaar (tennis)
De van oorsprong Wateringse Kiki Bertens heeft in 2018 diverse WTA-titels op haar naam geschreven. Haar groei in de tennissport is het afgelopen jaar veelbesproken in de media en terecht is zij dan ook benoemd tot Most Improved Player of the Year 2018 door Woman Tennis Association (WTA).Dankzij haar topprestaties staat Bertens nu negende op WTA–Wereldranglijst in het enkelspel en zestiende op de WTA-Wereldranglijst in het dubbelspel.

Sportman 2018

Kaspar Hamminga, 26 jaar (golfsurfen)
De ’s-Gravenzande Kaspar Hamminga heeft de eerste plaats behaald tijdens het Open Nederlands Kampioenschap Golfsurfen. Ook in 2015 en 2016 was hij Nederlands Kampioen. Dat getuigt van uitzonderlijke discipline en uithoudingsvermogen!

Oeuvreprijs

Yvette Broch, 28 jaar (handbal)
De Monsterse Yvette Broch, tevens één van de genomineerde sportvrouwen én spreker tijdens het Westlands sportgala, is in 2018 gestopt met handbal op topniveau.
Yvette Broch is haar handbalcarrière begonnen bij Quintus handbal. Gedurende haar carrière speelde zij het meest recent bij de Hongaarse ploeg Györy ETO KC. Bij die ploeg heeft zij de EHG Champions League gewonnen. Ook is Broch benoemd tot Beste Cirkelspeelster van de wereld. Als speelster van het Nederlands team heeft zij de volgende prijzen gewonnen:
• Wereld Kampioenschap 2015, zilver;
• Deelname Olympische Spelen 2016, vierde plaats;
• Europees Kampioenschap 2016, zilver;
• Wereld Kampioenschap 2017, brons.

Met haar inzet voor het Nederlandse team heeft zij handbal in ons land op een hoger niveau gebracht. Broch stond in het Nederlands team bekend als een van de grote ‘motivators’ binnen het team. In 2018 heeft Yvette Broch bedankt voor Oranje.
Het verdiend waardering als je zelf weet te stoppen op het hoogtepunt van je sportcarrière. De jury van de Westlandse sportprijzen is van mening dat dit het juiste moment is om Yvette Broch de Sport Carrière Award 2018 toe te kennen.

Sportvrijwilliger

Ronald Beekenkamp, Basketbalvereniging Westland Stars
Ruim 1.000 stemmen zijn uitgebracht voor de sportvrijwilliger 2018, met bijna de helft van de uitgebrachte stemmen is Ronald Beekenkamp van Basketbalvereniging Westland Stars Rabo-sportvrijwilliger 2018 geworden.