Nu isoleren, na de zomer er warmpjes bij zitten!

Het voorjaar en de zomer is dé tijd om uw woning onder handen te nemen, zodat u er tijdens de koudere wintermaanden warmpjes bij zit! Isoleren is één van de mogelijkheden om meer wooncomfort en een lagere energierekening te realiseren. En voor inwoners met een gezamenlijk inkomen tot € 55.000 is er nog isolatiesubsidie beschikbaar via gemeente Westland.

Voor wie is de subsidie en waarvoor kan ik het gebruiken?

De isolatiesubsidie is voor inwoners van gemeente Westland met een gezamenlijk inkomen van maximaal € 55.000. Deze inwoners kunnen maximaal € 2.000 aan isolatiesubsidie krijgen. Er kan voor 50% van de kosten tot € 1.000 inclusief btw per maatregel subsidie worden aangevraagd. Maatregelen moeten worden uitgevoerd tussen 1 december 2022 en 31 december 2023.

Maatregelen waarvoor u subsidie kan aanvragen zijn:

  • vloer- en bodemisolatie
  • dakisolatie (waarbij isolatie van de vloer van een niet-verwarmde vliering wordt beschouwd als dakisolatie)
  • gevelisolatie
  • spouwmuurisolatie
  • het isoleren van de bestaande binnen- of buitengevel
  • vervangen van bestaand glas (enkel of dubbel) door HR++ glas of beter

Combineer en isoleer

De isolatiesubsidie is te ‘stapelen’ met landelijke en regionale subsidies. Dit betekent dat u bijvoorbeeld 50% van de kosten kunt subsidiëren met de isolatiesubsidie, en een ander deel van de kosten met een andere subsidie. Heeft u het geld voor de maatregelen die u wil nemen niet op uw (spaar)rekening? Dan kunt u gebruik maken van de Warmtefondslening. Dit is een lening met een aantrekkelijke rente, bedoeld voor het verduurzamen van uw woning. Na het ontvangen van de subsidie(s) kunt u de lening (grotendeels) terugbetalen.

“Dankzij subsidies, en indien nodig een lening met lage rente via het Warmtefonds, wordt isoleren goedkoper. Net als uw energierekening ná het isoleren.”

Welke maatregelen zijn geschikt voor mijn huis?

Om erachter te komen welke mogelijkheden er zijn voor uw huis, kunt u een energiecoach inschakelen (Let op! Dit kan alleen als u een koopwoning hebt). Of vraag een isolatiebedrijf om een vrijblijvende offerte. In de meeste gevallen komt een isolatiebedrijf naar uw woning om u te adviseren over de verschillende isolatiemogelijkheden en wat er voor uw huis nodig is om er in de winter warmpjes bij te zitten.

Hoe vraag ik de subsidie aan?

Via gemeentewestland.nl/isolatiesubsidie vraagt u isolatiesubsidie aan. Let op! Er gelden verschillende voorwaarden en regels. Ook heeft u voor uw aanvraag verschillende documenten nodig, zoals DigiD, offertes en het overzicht van uw verzamelinkomen. Op de website van gemeente Westland vindt u alle spelregels en vraag u via het formulier de subsidie aan.

Komt u er niet uit? Dan kunt u hulp inschakelen van de Formulierenbrigade van Vitis Welzijn. Zij helpen u dan met uw subsidieaanvraag.