Officiële oplevering van nieuwbouwproject Liermolen

Ondanks dat de nieuwe bewoners de sleutel van hun huurappartementen in De Lier begin juli al ontvingen, werd afgelopen donderdagochtend de officiële oplevering alsnog gevierd. Wilfried Stribos, directeur-bestuurder woningcorporatie Arcade, en Michiel Ferwerda, wethouder bouwen en gebiedsontwikkeling, verrichtten in bijzijn van de nieuwe bewoners de officiële handeling. Met een mooi woord spraken zij de nieuwe bewoners toe en wensten zij hen veel woongeluk toe.

Wethouder Michiel Ferwerda is enthousiast: “Een mooie toevoeging van 66 sociale huurwoningen voor starters en senioren aan de Westlandse woningvoorraad, waarbij verschillende partijen hebben samengewerkt. De huurders kunnen gaan genieten van een appartement in een groene en klimaat adaptieve omgeving!''

Directeur-bestuurder woningcorporatie Arcade, Wilfried Stribos: “Ik ben trots dat wij weer een mooi nieuwbouwproject hebben gerealiseerd en veel mensen een fijn thuis kunnen bieden. Zeker omdat de bouw van nieuwe woningen steeds lastiger wordt vanwege de ongunstige marktomstandigheden. Door samen te werken met de gemeente en marktpartijen blijven we een bijdrage leveren aan een toegankelijke woningmarkt voor iedereen”.

Over de appartementen Liermolen

De nieuwbouw Liermolen ligt in de nieuwbouwwijk Lierkwartier in De lier. De bouw van deze 66 sociale huurappartementen ging in december 2021 van start. De twee appartementengebouwen Liermolen hebben drie verdiepingen en elk gebouw heeft 33 sociale huurappartementen. Tussen de gebouwen komt een groene en klimaat adaptieve inrichting met 67 parkeerplaatsen. De appartementen hebben een woonkamer met open keuken, één of twee slaapkamers en variëren in grootte van ca. 55 m2 tot 78 m2.