Opening van Open Monumentendag 2023

Donderdag 7 september opende wethouder Carlieke van Staalduinen de Open Monumentendag 2023 in Boerderij de Vlietwoning in Naaldwijk. Zij overhandigde hierbij de monumentensleutel aan Wouter Loots, secretaris van Stichting Monumentaal Westland. Het thema van Open Monumentendag is dit jaar Levend Erfgoed ‘Als monumenten konden praten’.

Zaterdag 9 en zondag 10 september staan in het teken van Open Monumentendag. Het weekend waarin inwoners een kijkje kunnen nemen in de Westlandse monumenten. Honderden vrijwilligers openen de deuren van ruim 50 monumenten en nemen de bezoekers mee in de historie, culturele gebruiken, tradities en ambachtelijke vaardigheden. Dat is waar levend erfgoed over gaat. Maar ook over muziek, dans en het vertellen van verhalen. Wethouder van Staalduinen: “Monumenten staan symbool voor onze geschiedenis. Tijden gaan voorbij, het leven verandert voortdurend. Maar monumenten blijven, als herinnering aan het verleden. Open Monumentendag verbindt mensen met de monumenten en laat zien dat de verhalen van monumenten een verrijking voor onze leefomgeving zijn.”

Wilt u binnenkijken bij de Westlandse monumenten? Kom dan naar Open Monumentendag en laat u verrassen. Er is voor deze speciale dag ook een mooie folder gemaakt met daarop alle informatie. Deze kan worden opgehaald bij bibliotheken, de monumenten en in het gemeentehuis. Een overzicht van alle activiteiten, fiets en -wandelroutes vindt u op www.monumentaalwestland.nl.