Reageer op voorlopige dienstregeling openbaar vervoer 2025

Vanaf vandaag is het mogelijk om te reageren op de voorlopige dienstregeling 2025 van het openbaar vervoer in onze regio. Die kunt u inzien via het nieuwsbericht op de website van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag (MRDH). Wilt u reageren? Stuur die reactie dan uiterlijk 10 april naar [email protected].  

De vervoerders in onze regio (EBS, HTM en RET) presenteren elk jaar hun nieuwe dienstregeling van tram, metro en bus. Dat is nodig om ervoor te zorgen dat het openbaar vervoer zo goed mogelijk aansluit op de behoefte van inwoners. Ook kunnen bijvoorbeeld nieuwe wegen zijn aangelegd waardoor routes iets veranderen.  

Uw mening is belangrijk

Wij vinden het als gemeente Westland belangrijk om de nieuwe dienstregeling aan u voor te leggen. De reacties die wij binnen krijgen worden verzameld en samen met de opmerkingen van de gemeenteraad en het college van B&W op 10 mei naar de MRDH gestuurd. Op 3 juli wordt door een commissie van experts gekeken of de reacties kunnen worden meegenomen in de plannen. De nieuwe dienstregeling gaat in op zondag 5 januari 2025.

MRDH

De MRDH heeft als taak te zorgen voor goed openbaar vervoer zodat inwoners in de regio op een snelle en duurzame manier van wonen naar werk, studie of voorzieningen kunnen reizen. Of om er gewoon een gezellig dagje op uit te kunnen gaan.