Sinterklaasintocht 18 november De Lier

Zaterdag 18 november komt Sinterklaas aan in het Westland. De actiegroep Kick Out Zwarte Piet (KOZP) heeft aangekondigd de komende weken op verschillende plaatsen in het land actie te voeren tegen zwarte pieten bij de intocht van Sinterklaas. De intocht van de Lier is daar één van.  

Burgemeester Bouke Arends deelt graag een bericht met u: 

“Op zaterdag 18 november arriveert Sinterklaas in Nederland. Op die dag is ook de intocht in De Lier. Dit jaar is daar ook een demonstratie tegen Zwarte Piet. Daarnaast is er ook opgeroepen om juist een voorkeur te uiten voor Zwarte Piet. Demonstreren is een grondrecht. Je mag demonstreren voor of tegen. Elk geluid mag gehoord worden. In een democratie hechten we met elkaar sterk aan onze rechten. Naast een recht staat echter ook altijd een plicht. Met elkaar hebben we ook de plicht fatsoenlijk, beheerst en geweldloos te zijn. 

De intocht van Sinterklaas moet vooral voor kinderen leuk en gezellig zijn. Volwassenen moeten ervoor zorgen dat een intocht het feestelijke begin is van een gezellige sinterklaastijd voor alle kinderen. Laten we respect tonen voor elkaars opvattingen over de manier waarop het sinterklaasfeest het beste vormgegeven kan worden. Laten we daarover met elkaar in gesprek blijven."

Vragen

U heeft wellicht vragen. We hebben de meest gestelde vragen op een rij gezet:  

Samen met het sinterklaascomité en de politie nemen we maatregelen om de intocht veilig en plezierig te laten verlopen. Als iedereen zich ervan bewust is dat het vooral een kinderfeest is en de veiligheid van de kinderen voorop staat, dan kan het een gezellig ontvangst worden voor de kinderen. 

U kunt uw kind schminken in iedere kleur die het wil.  

0900-8844. Bij nood: 112 

Ja, het centrum is bereikbaar.

In de directe omgeving van de Hoofdstraat kan geparkeerd worden. 

Sinterklaas komt om 13.45 aan op het grasveld tegenover 't Centrum de Lier en maakt dan een rondrit naar de Hoofdstraat.