SociaalPleinWestland.nl vernieuwd

Vandaag werd Hulpzoekerwestland.nl feestelijk gelanceerd door wethouder Barend Rombout (wethouder Zorg & Welzijn) en de bestuurders van de kernpartners. Hierbij werd de naam,  nieuwe huisstijl en campagneposter van de website onthuld. Deze vernieuwde website biedt Westlanders een compleet overzicht aan lokale organisaties voor onderwerpen als gezondheid, zorg, leren, werk, jeugd, geldzorgen en meer.

Wethouder Barend Rombout is blij dat de site live staat: “We bieden heel veel aan hulp in het Westland. Er zijn enorm actieve organisaties om Westlanders te helpen. Maar waar kun je nu terecht voor welke vraag? Daar hadden we sociaalpleinwestland.nl voor. Deze site was hard toe aan vernieuwing. Dit is uiteindelijk hulpzoekerwestland.nl geworden. Op deze site kun je zien waar je het beste naartoe kunt met je vraag. Ik hoop dat hierdoor inwoners met hun hulpvraag sneller op de juiste plek komen.”

Hulpzoeker

Gemeente Westland en partners hebben de kans gepakt om na een grondige evaluatie de bestaande site geheel te herzien. De vernieuwde versie heeft de naam Hulpzoekerwestland.nl gekregen en is gemaakt en getest met hulp van professionals en inwoners. Zij hebben geadviseerd over het aanbod, de vormgeving en eenvoudig taalgebruik. Uiteindelijk is er dus ook gekozen voor een nieuwe naam.

Hulpvraag

Inwoners kunnen met hun hulpvraag kijken op hulpzoekerwestland.nl. Daar kunnen ze zien waar ze het beste met hun vraag naartoe kunnen als ze er zelf niet uitkomen. Op Hulpzoeker Westland is eenvoudig hulp te vinden bij: werk, leren, geld, zorg, welzijn, wonen, vervoer en ontspanning. Denk aan vragen over rondkomen met geld, werk vinden, hulpmiddelen voor thuis, vervoer, andere inwoners ontmoeten of vrijwilliger worden.

Partners

Hulpzoekerwestland.nl is een gezamenlijk project van gemeente Westland, Vitis Welzijn, Patijnenburg en Sociaal Kernteam Westland.