Textiel Race 2023 van start

Zoveel mogelijk oud en kapot textiel inzamelen: dat is de komende weken het doel van leerlingen van vijf Westlandse basisscholen. Zij doen mee aan de Textiel Race Westland, die op 4 september startte en tot 28 september duurt. Tijdens de wedstrijd leren de kinderen op een leuke manier over het inzamelen en hergebruiken van oud textiel. Voor de drie beste groepen zijn er naast regionale eer mooie prijzen te verdienen.

Wethouder Anko Goudswaard (onderwijs) opende de race bij basisschool de Aventurijn in Maasdijk, één van de basisscholen die meedoen. “Ik vind het bijzonder en mooi dat zoveel kinderen zich inzetten om de impact van de textielproductie te verminderen”, zegt hij. “Dit laat zien dat als we allemaal een steentje bijdragen, we samen een verschil kunnen maken.”

Tweede leven

Stichting RataPlan sorteert het tijdens de Textiel Race ingezamelde textiel. Spullen die nog prima opnieuw te gebruiken of dragen zijn, bieden zij tweedehands te koop aan in de winkel. Heeft iets wat meer liefde en aandacht nodig? Dan gaat het naar bedrijfjes die er nog wat moois van kunnen maken, zoals The Wardrobe Flip of i-Did. Zo krijgt al het textiel een tweede leven.

Help mee!

Heeft u nog oud textiel liggen? Meld dit dan aan op www.textielrace.nl. Als er een deelnemende school bij u in de buurt zit, kan die het textiel bij u komen ophalen. Let op: als u textiel aanmeldt, staat het nog niet vast dat het wordt opgehaald. Dit gebeurt pas na bevestiging door de school. Aanmelden van oud textiel kan tot 28 september 10.00 uur.