Vernieuwde speeltuin Händellaan in Naaldwijk feestelijk heropend

De afgelopen periode is er hard gewerkt om de speeltuin aan de Händellaan in Naaldwijk te vernieuwen. De nieuwe speeltuin - die samen met de buurtkinderen is ontworpen - is woensdagmiddag 12 juni feestelijk heropend.

Wethouder Michiel Ferwerda opende de speeltuin terwijl de buurtkinderen toekeken. Voor hen werden er gratis ijsjes, poffertjes en glaasjes frisdrank uitgedeeld. 

Speeltuin is samen met de kinderen ontworpen

Om tot het nieuwe speeltuinontwerp te komen is er vooral geluisterd naar de wensen van kinderen. Zo zijn er gesprekken gevoerd met de leerlingenraad van de Montessorischool,  vertegenwoordigers van kinderen met een handicap en buurtbewoners. Ook is er extra informatie verzameld via een enquête. 

Op basis van alle wensen is er een voorlopig ontwerp gemaakt. Met de leerlingenraad van de Montessorischool is dit ontwerp toen besproken. Hun feedback op het voorlopige ontwerp is uiteindelijk meegenomen in een definitief ontwerp.  

Een paar ontwerpkeuzes

De speeltuin is nu overzichtelijk ingedeeld door een duidelijke indeling in vakken. Ook zijn een aantal speeltoestellen nu goed toegankelijk voor minder valide kinderen. Het verharde pleintje kan op verschillende manieren gebruikt worden. Bijvoorbeeld voor balsporten of om op te skaten. Neem er gerust een kijkje!

De speeltuin als groene plek voor ontmoetingen

Niet alleen de wensen van kinderen zijn meegenomen in het definitieve speeltuinontwerp. Ook is er veel groen aangebracht en zijn er zoveel mogelijk natuurlijke materialen gebruikt zoals hout.

De speeltuin is nu een mooie centrale wijkontmoetingsplek voor kinderen en buurtbewoners. Deze vernieuwde speeltuin past nu - als eerste Westlandse speeltuin - bij de ambities van het nieuwe gemeentelijke ‘Beheerkader Spelen’. Diversiteit, toegankelijkheid, groen en variatie zijn er duidelijk terug te vinden.