Voedselbank Westland en Stichting Dierenhulp Westland winnen WestlandHart

Donderdag 25 mei zijn de winnaars van de vrijwilligerswaarderingsprijs WestlandHart 2022 bekend gemaakt. De grote winnaars zijn Voedselbank Westland en Stichting Dierenhulp Westland. Tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Brownies en Downies in ’s-Gravenzande reikte Burgemeester Bouke Arends het beeldje WestlandHart aan beide organisaties uit.

Voedselbank Westland won dit jaar de juryprijs. De grote groep trouwe vrijwilligers geeft wekelijks gratis voedselpakketten aan 200 huishoudens in Westland. "Voor gezinnen die na het betalen van hun rekeningen, bijna geen geld overhouden voor eten en drinken is de Voedselbank een uitkomst. Er wordt hard gewerkt door de vrijwilligers om wekelijks een gezond voedselpakket samen te stellen. De Voedselbank ontvangt producten vanuit de landelijke organisatie, maar ook van bedrijven en particulieren uit Westland. Daarnaast zetten de vrijwilligers zich in om koffiepunten te tellen, appels en peren te plukken en te helpen bij de voedselbrigade. Een mooi voorbeeld van hoe we met vrijwillige inzet wekelijks een lichtpuntje kunnen zijn voor Westlanders met een laag inkomen”, aldus de burgemeester.

Stichting Dierenhulp Westland won de publieksprijs. De vrijwilligers van de stichting zoeken naar vermiste dieren in Westland. Ook brengen zij de gevonden dieren weer terug naar hun baasje. Veel huisdieren hebben namelijk een chip met informatie over het dier, maar ook wie de eigenaar is. Een weggelopen hond of kat kan hierdoor makkelijker worden teruggebracht naar het juiste adres. De burgemeester begrijpt dat Stichting Dierenhulp Westland de juryprijs heeft gewonnen: “De vrijwilligers van Dierenhulp Westland hebben een groot hart voor dieren. Ze doen er alles aan om dieren in nood te helpen. Alle genomineerden doen veel moois voor onze Westlandse samenleving. Maar ik snap dat de vele honden- en kattenbezitters in Westland op hen gestemd hebben.”

WestlandHart

Elk jaar kunnen inwoners van Westland vrijwilligersorganisaties nomineren voor WestlandHart. Een onafhankelijke jury kiest hier vier organisaties uit. Zij winnen een geldbedrag van € 2.500,- en een gratis promotiefilmpje. Naast de prijswinnaars waren dit jaar ook Kringloopwinkel de Recycling en Kinderboerderij de Waterster genomineerd. Begin 2024 kunnen vrijwilligersorganisaties weer aangemeld worden voor een nominatie voor het WestlandHart.